Dit mag niet ontbreken in de perfecte logeerkamer

Als er iemand te gast is en blijft slapen, wil je vast dat diegene zich zo snel mogelijk thuis voelt in jouw huis. De logeerkamer moet dan tiptop in orde zijn. De ultieme logeerkamer inrichten doe je zo, en deze items mogen daarin niet ontbreken.

vtwonen Weer verliefd op je huis aflevering 7 seizoen 14 | Marianne in Bodegraven

The essential

Wat is een logeerkamer zonder logeerbed? Een bed is het belangrijkst. Wel zo fijn als deze ook comfortabel is. In een kamer met minder ruimte ga je voor een eenpersoonsbed. Heb je de luxe van meer ruimte? Dan kun je een tweepersoons-logeerbed in huis halen. Zo kun je ook meer gasten kwijt. Geen complete kamer opofferen als logeerkamer? Dan biedt een bedbank de uitkomst. Die kan je uitklappen zodra er iemand blijft slapen. 

LEES OOK
Multifunctionele musthave: de voordelen van een slaapbank

Nachtkastje

Of het nu een bril of boek is dat je naast je bed wilt leggen: een nachtkastje is altijd fijn. Zeker nu we allemaal verknocht zijn aan onze mobiele telefoon. Kies voor een nachtkastje met lade, zodat de logee ook de optie heeft om persoonlijke spullen uit het zicht te leggen. 

Licht in het donker

Op dat nachtkastje mag een lamp uiteraard niet ontbreken. Of het nu is voor een toiletbezoek of het lezen van een boek voor het slapengaan. Kies voor een mooie tafellamp die niet te groot is voor het nachtkastje, zodat er ook nog plek overblijft voor andere spullen.

Kapstok of wandhaken

Naast een kledingkast is ook een kapstok een fijne toevoeging aan een logeerkamer. Hang ‘m aan de wand of aan de slaapkamerdeur. Hier kan de gast niet alleen zijn jas of andere gebruikte kledingstukken ophangen, maar bijvoorbeeld ook handdoeken. Een paar wandhaken volstaan ook.

LEES OOK
Zo wordt de zolder de perfecte logeerkamer

Extra opbergruimte

Voor een nachtje is het misschien wat overdreven, maar voor logees die iets langer blijven is een kledingkast toch wel fijn. Zeker een met een hanggedeelte, om te voorkomen dat kledingstukken kreukelen. Zo’n kledingkast is niet alleen handig voor de gasten zelf, maar ook om een extra sprei of kussen in op te bergen. Zo maak je het voor de logees extra comfortabel! 

Aankleding voor huiselijk sfeer

Een logeerkamer inrichten is niet af met alleen de standaard items. Je wilt er natuurlijk het liefst een huiselijke en welkome sfeer neerzetten voor de logees. Plaats bijvoorbeeld een fijne fauteuil in de kamer. Is het niet fijn om op te zitten, dan kan het altijd een plek worden om kleding op te verzamelen. Ook een vloerkleed gaat voor extra gezelligheid zorgen. En met dit exemplaar van MADE naast het logeerbed maakt de gast altijd een zachte landing. 

De finishing touch

Wil je de logeerkamer inrichten als hotelkamer? Met een paar kleine details kom je al een heel eind. Leg bijvoorbeeld handdoeken klaar op het logeerbed. Een kleine verzorgingsset maakt het extra luxe, evenals een kleine verrassing in de vorm van een chocolaatje. Wat leesvoer is ook altijd mooi meegenomen. En ook een geurkaars kan voor dat extra gevoel van luxe zorgen. 

LEES OOK
Hier laten we de logees

nog meer: slaapkamer