Multifunctionele musthave: de voordelen van een slaapzetel

Vloerlamp Jupiter* brons met antiekfinish, 144×47,5 cm (hxb), kap Ø 28 cm, voetplaat Ø 28 cm. Ook in deze serie, allemaal in brons met antiekfinish: tafellamp Jupiter*, 51×28 cm (hxb), kap Ø 20 cm, voetplaat Ø 18 cm, klemlamp Jupiter*, 78×30 cm (hxb), kap Ø 20 cm, wandlamp Jupiter*, 68×50 cm (hxb), kap Ø 20 cm. *met led-verlichting. M.m.v. cocooncollectables.nl (vintage slaapbank, tafel van travertin, lijsten), hkliving.nl (vaas), hm.com (zwart laken, wit groot kussen), bymolle.com (langwerpig linnen kussen), overig privébezit. Beeld

Zeker als je weinig ruimte hebt, moet je soms met creatieve oplossingen komen. Een slaapzetel is zo’n oplossing: het is de perfecte multifunctionele musthave voor in huis. Niet alleen als je weinig ruimte hebt, ook als je die ruimte wél hebt, kan een slaapzetel praktisch zijn. Onverwachte slapers hebben in ieder geval altijd een comfortabele plek om de nacht door te brengen. En met de looks die deze multifunctionele musthave tegenwoordig heeft, hoef je het ook niet meer te laten. Dit zijn de voordelen van een slaapzetel.

Lees verder onder de advertentie

De multifunctionele musthave

Een slaapzetel heeft meer voordelen dat je misschien in eerste instantie denkt. Naast dat ze ruimtebesparend zijn, scheelt het ook in de portemonnee. Een los logeerbed hoef je in ieder geval niet meer in huis te halen. Daarnaast hebben sommige slaapzetels extra opbergruimte. Zo kun je er kussens, dekens en plaids in kwijt. Ideaal als je in een handomdraai een bed tevoorschijn wilt halen.

LEES OOK
8x slaapbanken om op weg te dromen

Logeerkamerprobleem opgelost

Geen extra kamer in huis die kan worden opgeofferd voor eventuele logees? Met een slaapzetel heb je toch ruimte voor gasten die willen blijven slapen. Deze exemplaren hoeven niet meer weggestopt te worden in een slaapkamer en zou je gewoon in de woonkamer kunnen plaatsen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit cremèkleurige model van linnen? Een volwaardige zetel die in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed wordt!

Beperkte ruimte

Een slaapzetel als vervanging voor een normaal bed kan ook voordelen bieden zijn als je te dealen hebt met een klein woonoppervlak. Denk bijvoorbeeld aan een studio. Dan is een slaapzetel echt de perfecte twee-in-één als je ruimte wilt besparen.

Lees verder onder de advertentie

Leg een topper op de slaapzetel om de slaapervaring nog beter te maken. En als je dan toch ruimte wilt besparen, is het wel zo handig om te kiezen voor een slaapzetel met opbergvakken. Zo kun je je beddengoed direct wegstoppen als je gasten ontvangt, of zelf op de bank wilt chillen.

Kamer met dubbele functie

Als je wel de luxe van een extra kamer hebt, maar deze niet compleet wilt omtoveren tot logeerkamer, dan is een slaapzetel ook de oplossing. Zo kun je een slaapzetel kwijt in een thuiskantoor, gameroom of hobbykamer en zal het alles behalve misplaatst staan. Een bank komt in elke ruimte wel van pas, evenals een extra bed voor eventuele logees!


LEES OOK
Wanneer kies je ee
n slaapbank of slaapstoel?

Voor de kids

Ook op kinder- of tienerkamers is de slaapzetel een uitkomst. Niet alleen om op te kunnen chillen met vrienden na een schooldag, maar ook voor (onverwachte) slapers. In een felle kleur of met een stoere look: voor iedere kinderkamer is wel een bijpassend exemplaar te vinden. Deze roze slaapbank staat perfect op iedere kamer met lieflijke touch. Voor een stoer exemplaar moet je zeker even deze van Goossens bekijken.

Lees verder onder de advertentie

Slaapbanken shoppen…

Bron: styling Marlies Does, fotografie Ernie Enkelaar

Lees verder onder de advertentie