Raambekleding kiezen die past bij jouw huis

beeld vtwonen Beeld

Of het doel is om pottenkijkers op afstand te houden, de warmte binnen te houden, geluid te dempen of de boel gezelliger te maken: raambekleding is een essentiële toevoeging aan een interieur. Weet je nog niet wat de beste optie voor jouw huis is? Wij helpen je graag: raambekleding kiezen doe je zo!

Lees verder onder de advertentie

Gordijnen

Gordijnen maken een ruimte af. Je kunt ze kiezen voor hun verduisterende effect, maar ook om inkijk in huis te minimaliseren. Ga je voor verduisterende gordijnen (vooral in de slaapkamer heerlijk), dan is het zaak om te weten dat deze stof dikker is dan lichtdoorlatende gordijnen. Het kan daarmee een verkleinend effect op de ruimte hebben.

Kies je voor gordijnen die nog wat licht doorlaten maar dichter zijn dan vitrage, dan praat je over in-betweens. Deze gordijnen laten genoeg licht door, maar zorgen tegelijkertijd voor geborgenheid en warmte. Je kunt verduisterende gordijnen en in-betweens prima met elkaar combineren, door twee rails achter elkaar te plaatsen. Dat geeft je ook nog eens eindeloos veel stylingopties.

Gordijnen in de slaapkamer kunnen er een luxe ruimte van maken. Lees hier hoe je het hotel-gevoel in de slaapkamer haalt.

Lees verder onder de advertentie

Plisségordijnen

Plisségordijnen lijken op rolgordijnen, maar zijn een stukje speelser door de vouwen die erin zitten. Je kunt plisségordijnen met grote of kleine vouwen kopen. Ook deze gordijnsoort is in verschillende stoffen verkrijgbaar. De dikkere zijn verduisterend(er) dan de dunne en de dikkere werken isolerend.

Plisségordijnen zijn vooral fijn als voorbijgangers makkelijk bij je naar binnen kunnen kijken. Je kunt ze namelijk deels dicht houden, waardoor de inkijk wordt vermindert, maar je wel licht binnen krijgt. Heel fijn voor je privacy!

Plisségordijnen kun je makkelijk combineren met andere soorten gordijnen, als je het fijn vindt om een groot deel van de ramen te bedekken. Je kunt bij het kiezen van raambekleding zowel voor verduisterende als in-betweengordijnen gaan.

Lees verder onder de advertentie

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn multifunctioneel en makkelijk op te hangen. Wat een rolgordijn anders maakt dan een plisségordijn is dat een rolgordijn altijd glad naar beneden hangt, zonder vouwen. Bovenaan rolt het gordijn zich letterlijk op (vandaar de naam), zodat je er niets van ziet. Wel zo fijn in een minimalistisch interieur waar poespas afleidend werkt.

Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal in de slaapkamer of voor een glazen deur. Je kunt ze ook prima gebruiken als afscherming voor een open kast waar schoenen, kleding of de wasmachine en droger staan.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen catalogus 2019 - 2020 | fotografie Sjoerd Eickmans | styling Kim van Rossenberg