Het hotelgevoel in je eigen slaapkamer, zo krijg je het voor elkaar

beeld vtwonen Beeld

Nu we dat echte vakantiegevoel niet meer kunnen ervaren, zijn er gelukkig andere opties. Je eigen slaapkamer omdopen tot hotelkamer bijvoorbeeld. Want wie wil nou niet elke avond het gevoel hebben dat ‘ie zich in een luxe hotel bevindt? Goed nieuws: dat hotelgevoel kun jij gewoon zelf creëren. Hoe? Read and learn.

Lees verder onder de advertentie

Mix & match: luxe materialen

Satijn, fluweel, wol en leer… Pak uit en ga voor en mix van verschillende luxe materialen. Leg meerdere dekens en plaids over elkaar heen en creëer zo meerdere lagen.

Het hotelgevoel met donkere muren

Over het algemeen geven donkere kleuren een luxe en mysterieuze uitstraling aan een ruimte. Dit zie je dan ook vaak terug in het interieur van hotels. In de slaapkamer levert zo’n kleurenpalet dan ook dat echte ‘hotelgevoel’ op. Een typische hotelkamer heeft bijvoorbeeld donkerblauwe muren, in combinatie met cognac leren meubels of een donkere wand met verduisterende gordijnen in een warme kleur zoals bordeaux. Combineer warme met koele kleuren voor het mooiste effect.

Geurkaarsen of -stokjes

Het fijne aan slapen in een hotel, is dat het fris is. Maar om nu zelf elke dag je bed te verschonen, is wellicht wat te veel van het goede. Koop in plaats daarvan een luxe geurkaars in je favoriete geur of zet geurstokjes op het nachtkastje. Dit zorgt ervoor dat de slaapkamer altijd lekker ruikt. Een pillow spray is ook een goede optie voor een fris gevoel.

Lees verder onder de advertentie

Op zoek naar mooie kaarsen? Dit zijn de exemplaren die jij deze winter wilt hebben.

Ga voor symmetrie

Let er maar eens op als je de volgende keer in een hotelkamer slaapt. Vaak zijn ze perfect symmetrisch ingericht. Aan beide kanten hetzelfde nachtkastje met daarboven een nachtlampje op precies dezelfde hoogte. Probeer hier ook in je eigen slaapkamer op te letten als je hier het hotelgevoel wilt opwekken.

Shop slaapkameritems…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 03-2020 | fotografie Sjoerd Eickmans, styling Danielle Verheul