Zo combineer je trendkleur geel in huis

beeld vtwonen Beeld

Een van de grootste trends van het moment is het in huis halen van kleur. Veel kleur. En dan ook nog eens gecombineerd en opvallend, voor de waaghalzen onder ons. Trendkleur geel is er daar eentje van. Maar hoe haal je deze kleur stijlvol in huis?

Lees verder onder de advertentie

Kleur viert hoogtij

Het is geen verrassing meer dat kleur hoogtij viert dit jaar. Overal waar je kijkt springen de snoepkleuren als paddenstoelen uit de grond. In grote uitvoering, zoals zetels, stoelen en gehele muren, maar ook in kleine uitvoering. Hierbij kun je denken aan opvallende kaarsen in felle kleuren, kussens of bijvoorbeeld een kunstwerk als eyecatcher in huis.

Vreedzaam samenleven

De tijd van een ingetogen, minimalistisch interieur lijkt met de opkomst van deze trend voorzichtig naar de achtergrond te verdwijnen. Maar toch is niets minder waar. Want net zoals in het echte leven, kunnen ook in de interieurwereld meerdere trends vreedzaam naast elkaar leven. En, in dit geval, ook moeiteloos gecombineerd worden.

Trendkleur geel

Een van de grootste trendkleuren van deze zomer is geel. Okergeel zien we al langer, maar momenteel mag het feller en meer in het oog springen. Neongeel is net als knalroze en neongroen een grote trend, kleuren die je volgens stylist Fietje op deze manier kunt stylen. Maar wanneer je dit té gewaagd vindt, kun je ook kiezen voor laagdrempeliger licht- of pastelgeel.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Haal de trend van nu pastelgeel in huis

beeld vtwonen Beeld

Vrees je voor een kermis? Combineer geel dan met basiskleuren zoals wit, zwart of antraciet, voor een rustig geheel.

Lees verder onder de advertentie

Trendkleur geel in huis halen

Geel is niet ieders pakkie an, maar toch kun je als je dat wilt de trend in huis halen op een manier die bij je past. Ben je wel toe aan een statement in huis? Dan kun je kiezen om een gehele muur in bijvoorbeeld warm okergeel te verven. Combineer deze muur met rotan, hout en veel planten voor een bohemian uitstraling, of juist met stoerdere stalen items voor een industriële look.

Accenten

Trendkleur neongeel is voor sommigen op de muur wellicht wat te intens, maar uitermate geschikt om mee te knallen op een andere manier. Plaats bijvoorbeeld een paar neongele stoelen rond de eettafel, en wissel deze af met zwart, grijs en/of houten stoelen voor een modern geheel. Of plaats een opvallende fauteuil in een ingetogen zithoek, om zo direct meer sjeu aan de ruimte te geven. Een opvallende lamp, zoals Theo-Bert en Jelle in hun tuinkamer hebben staan, kan ook een toffe manier zijn om een zonnig statement te maken.

Misser voorkomen

Omdat geel van zichzelf al een opvallende kleur is, is het aan te raden dit echt als basiskleur te laten gelden. Ook het schilderen van de gehele ruimte in het geel is af te raden. Geel past altijd goed bij simpel wit, crème, lichtgrijs of antraciet als basiskleur. Zo blijft de kleur geel in zijn kracht staan.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld 1: vtwonen 01-2016 | Fotografie Tjitske van Leeuwen | Styling Marianne Luning | Beeld 2: vtwonen TUIN special 3 | Styling Theo-Bert Pot, Jelle Van de Schoor | fotografie Theo-Bert Pot