Haal de trend van nu in huis: pastel geel

beeld vtwonen Beeld

Van geel word je vrolijk! We associëren de kleur vaak met de zon of mooie bloemen. En wie wordt daar nou niet blij van? Maar pastel geel in huis halen, dat zie je dan weer minder vaak. Het is best een gedurfde kleur en voor velen een lastige kleur om te combineren. Maar niets is minder waar. Ga mee met de trends van nu en haal dat pastel geel nu in huis.

Lees verder onder de advertentie

Met grootse gebaren

Pastel geel in huis halen kan natuurlijk in kleine stapjes, maar je kunt het ook meteen groots aanpakken. Zoek de trendkleur terug in grotere meubels of accessoires. Denk aan stoelen of vloerkleden: met zo’n groter item haal je een eyecatcher in huis en zorg je met een knip in je vingers voor meer kleur in het interieur. Doen dus!

LEES OOK
Geel interieur: 4 manieren om de zomer in huis te halen

Lees verder onder de advertentie

Ga voor de subtiele aanpak

Wissel jij graag af in trends? Of zie je het niet zitten om een gele bank aan te schaffen? Hoeft ook niet, want met kleine gebaren kun je net zo goed meegaan met de trends. Kies voor gele accenten in huis door het te verwerken in accessoires. Wel leuk om dan meteen voor meerdere items te gaan voor een grotere impact. Dat ene gele vaasje zal namelijk niet zo’n groot verschil maken.

Knalkleur

Ben je dol op de kleur geel? Dan is het ook een fijne kleur om te verwerken in de basis van je huis. Ga aan de slag met kwasten, rollers en potten verf en tover je huis binnen no time om tot een vrolijk geheel. Met pastel geel haal je een bepaalde frisheid en luchtigheid in huis. Perfect voor een dromerige en romantische sfeer. Met een kleur als mosterdgeel haal je meer warmte in huis. Verf over? Dan kun je ook een houten meubel omtoveren tot een statement piece.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Houten meubels schilderen? Volg dit stappenplan

Geel combineren

Misschien houd je wel grote afstand van felle kleuren zoals geel, want hoe moet je het nu combineren? Speel op safe en combineer geel met rustige kleuren zoals wit, zwart, bruin of grijs. Geel is van zichzelf natuurlijk al vrij opvallend, dus als je rust wilt behouden in een ruimte dan zit je met deze kleurcombinaties sowieso goed.

Ben je gek op kleur? Dan is pastel geel ook heel goed te combineren met andere pastelkleuren zoals lila, roze of lichtgroen. Een statement maak je met paars en geel. Deze kleuren staan recht tegenover elkaar in het kleurenwiel: hallo contrast! Voor een hotelchic look kun je het geel ook mooi combineren met donkere kleuren zoals donkerblauw of donkergroen.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Lekker creatief! Zo mooi zijn meerdere kleuren op de muur

Lees ook

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Kleur Mauve: dé kleur voor een warm en gezellig interieur

beeld vtwonen Beeld

Kleur Het ideale kleurpalet: zo stel je dit samen

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Kleur Uit je comfortzone: ga voor rood in huis

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

binnenkijken Binnenkijken in een voormalige appelboerderij

Bron: vtwonen 06-2020 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans