De kleuren voor 2022: zo pas je ze toe in de woonkamer

Ben je toe aan iets nieuws in de woonkamer? Een frisse kleur op de muur doet wonderen. Het jaar 2022 heeft een paar prachtige trendkleuren in het leven geroepen die rust en kalmte uitstralen. Pak die verfkwast maar, want dit zijn de nieuwste kleuren voor in de woonkamer.

zwarte ramen

Dit zijn de nieuwste kleurentrends

De nieuwste kleuren van 2022 zijn frisse, gedempte kleuren, geïnspireerd op de natuur. Van lichtblauw en olijfgroen tot warme aardetinten. De trend sluit aan bij onze behoefte aan comfort en het buitenleven. In de afgelopen jaren zaten we veel thuis, waardoor buiten naar binnen werd gehaald en de woning een frisse, serene plek werd om in te vertoeven. Deze zucht naar meer natuur in huis, komt terug in de kleuren van 2022.

blauwe kleur
frisblauwe kleur
olive spig history
Olive spig kleur

Frisblauw

Flexa vernoemde de frisse kleur Bright Skies tot de kleur van het jaar 2022. De kleur geeft je woonkamer een luchtige, rustgevende uitstraling en doet denken aan een zomers briesje of een gezellig vakantiehuis aan het strand. Een kleur die erg gemakkelijk te combineren is met andere lichte kleuren.

Olijfgroen

Een kleur die ‘back to nature’ ademt, is Olive Sprig van Histor. Deze grijsgroene kleur past perfect in een botanische woonkamer. Prachtig om met een gedurfd behangpatroon te combineren. Of met andere natuurtinten voor een ontspannen woonkamer.

Levendige kleuren

Hoewel de meeste kleuren van 2022 vrij gedempt zijn, zitten er ook een paar levendige tinten tussen. Zo zien we een combinatie tussen blauw en paars en warme kleuren zoals kopergeel. Kleuren die nog steeds dichtbij de natuur liggen, maar jouw woonkamer net iets meer kracht geven.

Inspiratie opdoen?

Word jij warm van de nieuwste kleuren van 2022 en ben je benieuwd hoe je ze combineert met de nieuwste trends op het gebied van materialen, meubels en accessoires? Lees hier over de nieuwste interieurtrends

groene bank

Bij ton-sur-ton blijf je in dezelfde kleurenfamilie in

de woonkamer

Zo voer je de kleuren door in de woonkamer

Nu je misschien een mooie kleur hebt uitgezocht, komt de volgende stap: waar ga je het doorvoeren? Pak je meteen de muur mee of wil je het iets subtieler aanpakken? Wij geven een paar suggesties.

De nieuwste kleuren op de muur

De beste manier om je woonkamer een volledig nieuw gezicht te geven, is door een nieuwe kleur op de muur. Vooral de blauwe en olijfgroene kleur van dit jaar zijn heel goed ton-sur-ton door te voeren. Hierbij blijf je in dezelfde kleurenfamilie, waarbij je muren, accessoires en meubels hierop afstemt. Saai? Zeker niet! De verschillende tonen brengen juist diepte in je woonkamer.

LEES OOK
Help, ik ga verven! Dit heb je allemaal nodig

De blauwe trendkleur combineert bijvoorbeeld

goed met lichtgrijs

blauwe muur

Kleuren combineren in de woonkamer

Vind je het spannend om meteen een hele muur te verven, maar wil je wel een paar kleurentrends doorvoeren? Combineer dan met de kleuren die je al hebt. Duurzaam én verfrissend tegelijk! De blauwe trendkleur combineert bijvoorbeeld goed met lichtgrijs, naturel of lila. Zet blauw naast zwart voor een stoere, industriële uitstraling. 

Olijfgroen is ook een all time favourite als het gaat om kleurencombinaties. Combineer met blauw voor een geheimzinnige en vintage uitstraling. Of maak het spannend en zoek een warme tegenhanger, zoals taupe, oudroze of terracotta.

De trendkleur kopergeel matcht goed met olijfgroen voor een ultieme zen-woonkamer. Zin om in 2022 te knallen? Combineer dan geel met blauw.

LEES OOK
Combineren kun je leren: deze kleuren passen goed bij elkaar

Hoeveel kleuren kies je in de woonkamer?

Een kleur kiezen kan overweldigend zijn. Er is zóveel mogelijk. Welke kleuren wil je in de woonkamer en hoe zorg je ervoor dat alles bij elkaar past? De 60-30-10 regel kan je hier goed bij helpen. Kies een primaire-, secundaire- en accentkleur: de eerste kleur gebruik je voor 60% van de kamer, de tweede voor 30% en de derde voor 10%.

Accessoires in de nieuwste kleuren

Natuurlijk kun je ook de woonaccessoires in een bepaalde trendkleur kiezen. Zo heb je in een handomdraai een nieuwe look te pakken. Zonder een verfkwast aan te raken.

nog meer: Kleur