Trek die puber uit bed en geef de slaapkamer samen een upgrade

Pubers zijn doorgaans maar voor weinig dingen te porren. En een gezamenlijke activiteit zit er deze zomervakantie waarschijnlijk ook niet in. Maar misschien is een update van die slaapkamer net dat ene zetje om uit bed te komen. Jij blij dat er eindelijk weer eens een borstel door die kamer gaat en kind happy omdat er iets nieuws geshopt kan worden. Een win-win, voor jou, de puber en de slaapkamer.

kinderkamer | puberkamer | slaapkamer | lampion

Snelle make-over

Als snelheid geboden is omdat het puberhumeur zó kan omslaan, dan is een grote make-over misschien wat te veel gevraagd. Toch kun je zonder schilderwerk en nieuwe meubels die slaapkamer nét even gezelliger maken. Met accessoires als een kussenhoes, poster, vloerkleed of lamp bereik je snel effect.

Je kunt natuurlijk alvast wat voorwerk doen door online op verkenning uit te gaan en je spruit daarna te laten kiezen uit jouw boodschappenmandje. Zo weet je dat de uiteindelijke keuze valt op accessoires die bij jou ook door de beugel kunnen. Wordt dat niet gewaardeerd, slaak dan even een diepe zucht en laat de keuze daarna aan zoon- of dochterlief over.

Nieuw bed

Van een groter bed in de slaapkamer wordt elke puber blij. Als het enigzins mogelijk is – en het budget laat het toe – trakteer dan op een twijfelaar of tweepersoonbe. Voor even kun je niet meer stuk… Bedenk wel dat een groter bed ook een ander matras en nieuw beddengoed betekent. Neem daar dan ook de tijd voor, want een nieuw bed en matras koop je niet voor even.

Heb je een puber in huis die voorlopig nog niet is uitgegroeid? Dan is een extra lang bed misschien een slimme keuze.

Schilderen of behangen

Creatieve tieners zijn het best over te halen met een nieuwe muurkleur. Elke kleur is zo weer over te schilderen, dus ga niet meteen in de aanval als er een kleur uit de bus komt die jij verafschuwt. Probeer nog wel in te brengen dat sommige tinten een averechts – lees activerend – effect hebben en dat dat voor een slaapkamer misschien minder prettig is. Maar hé, zij moeten er slapen, gamen en huiswerk maken.

Naast verf is behang ook een snelle sfeermaker. Een flinke beproeving misschien om samen te doen, maar misschien kun je de klus uit handen nemen en alleen de keuze van de kleur of print overlaten aan je tiener. Check voordat je aan de slag gaat eerst even deze tips voor behangen.

nog meer: kinderkamer