Een kleine kinderkamer inrichten doe je zo

beeld vtwonen Beeld

Bijna niemand heeft een balzaal als kinderkamer. Het zijn toch vaak één van de kleinste kamertjes van het huis. Als je weet hoe je de ruimte moet benutten, kan je een hele gezellige en knusse kleine kinderkamer inrichten.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld


Tips voor een kleine kinderkamer

Als je een kleine kinderkamer in gaat richten is het belangrijk om te weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Hoe groot is de ruimte, wat zijn de afmetingen en hoe hoog is het plafond. Maar ook waar zitten de ramen en hoeveel licht komt er de kinderkamer binnen. De Kinderkamerstylist laat je zien hoe je een plattegrond maakt. Met deze plattegrond kun je passen en meten hoe de meubels het beste in de ruimte passen. Je kunt het in de plattegrond tekenen, maar handiger nog is uit karton de ‘platte’ meubels op de juiste schaal knippen. Op deze manier kan je gaan schuiven met de meubeltjes.

Lees verder onder de advertentie

Kom je er nou echt niet uit, dan kan je bij de Kinderkamerstylist ook terecht voor advies op maat!

Licht en kleur

Zorg ervoor dat u een kleine kinderkamer zo licht mogelijk houdt. Ga niet los met een felgekleurd kleurenpalet, maar hou het rustig. Kies bijvoorbeeld voor één felle kleur en twee bijpassende pasteltinten. Hang lichte gordijnen voor de ramen en zorg dat je het licht niet wegneemt door bijvoorbeeld een kast. Op de muren werk je met grote kleurvlakken. Is de ruimte lang en smal? Accentueer dan de smalle wanden met een behang met strepen over de breedte, of gebruik verf om horizontale lijnen te trekken. Een ander idee hiervoor is een lange behangboom op de muur. Zo accentueer je juist de lengte van de kamer.

Kleine kinderkamer ideeën

Op de site van Ikea staan ook verschillende tips voor het inrichten van een kleine ruimte. De belangrijkste tip die zij geven is: ga de hoogte in. Op deze manier benut je alle ruimte van vloer naar plafond. Denk aan een hoogslaper, gestapelde kasten, of planken en kasten hoog aan de wand.

Lees verder onder de advertentie

Ruimtebesparende meubels

Door een hoog bed in de kinderkamer te plaatsen, komt er onder het bed ruimte vrij voor een bankje, een bureau, kledingkast of een fijne speelplek. Voor de kleinere kids is een halfhoogslaper geschikt. Tieners kunnen echt de hoogte in met een hoogslaper. Kijk op de site van Tienerkamer.nl voor de leukste halfhoogslapers en hoogslapers.

Bron: 1. vtwonen – 2. Tienerkamer.nl