Zo style je een hoogslaper praktisch én leuk in de tienerkamer

Verfkleur op wand Cypria van Carte Clori, 2,5 l, goudkleurige wand metalic stuc via Estudio, prijs op aanvraag, raambekleding van Indivipro, prijs op aanvraag (brechtmurreatelier.nl). Kastmeubel met slaapelement en bijbehorende trap, prijs op aanvraag (com-anders.nl). Tipitent, 152×120 cm (hxØ), 175 cm (h) , vloerkleed, 200×176 cm , wandlamp, kroon, gele beer met witte buik, huisje van riet, gele mand, neushoorn, houten stoel, konijn (couleurlocale.eu). Rieten mand met handvat (householdhardware.nl). Sterlamp, dekbedovertrek, roze knuffel op bed, donkerroze tas, bedje voor kinderen, sokken geel met witte streep, mand, rood boek, roze tasje in schelpvorm, kledingrek, regenlaarsjes groen, knuffel in raam, doekjes knuffel aan rekje, langwerpig kussen in kast als matras, speelblokken prijs op aanvraag, opgerolde plaid, groene beerprijs op aanvraag (archive-store.nl). Bruine poef met stippen van Ferm Living, bruin kussen met stippen Ferm Living, tweekleurig kussen Character van Urban Nature Culture , linnen lap van HK Living, set van twee (vtwonen.nl). Beer boven in kast, ronde keramieken doos van HK Living, gympen (koconceptstore.nl). Groen/roze sjaal (sukha.nl). Roze schaal met oor (sissy-boy.com). Wit, rond (hm.com). Kleine beer bij konijn (maisonnl.com). Beeld

Een hoogslaper: dé droom van veel tieners. Hoewel het voor hen in de eerste plaats erg leuk en interessant is, is een hoogslaper vooral ook erg praktisch. Je bespaart namelijk veel ruimte in de tienerkamer. Maar hoe style je zo’n gevaarte nou leuk én praktisch? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Lees verder onder de advertentie

Ruime werkplek

Een groot voordeel van een hoogslaper is dat je er makkelijk onder kunt zitten en, in sommige gevallen, zelfs staan. Het kan daarom heel handig zijn om een hoogslaper te combineren met een fijne werkplek. Bespaar ruimte en plaats een bureau in de lengte onder de hoogslaper. Zo is er meer dan genoeg plek voor huiswerk, hobby’s of het spelen van games.

Stylingtip: hang een leuk prikbord boven het bureau voor notities, leuke foto’s of kleine accessoires. Zo houd je het werkblad rustig en heb je meteen een kale hoek opgefleurd.

LEES OOK:
DIY: houten hemelbed met opbergruimte

Lees verder onder de advertentie

Genoeg opbergruimte

De grote ruimte onder de hoogslaper kan ook goed gebruikt worden als opbergruimte. Op die manier houd je ruimte over voor andere meubels in de kamer. Je kunt een lage kast als deze aanschaffen die perfect onder het bed past en de overige ruimte opvullen met bijvoorbeeld een bureau of bank. Wil je het net een beetje anders aanpakken? Laat je creativiteit de vrije loop en maak zelf een kast op maat. Op die manier wordt alle ruimte onder het bed optimaal benut en kun je de kast helemaal afstemmen op jouw smaak.

Stylingtip: waar je voor een strakke en moderne look een kast in dezelfde kleur en/of stijl van de hoogslaper kiest, realiseer je juist een vintage-gevoel door een oude kast te scoren en met verschillende stijlen en materialen te werken.

Fijne zithoek

Een bureau, kast, bed en óók een bank… Heb je geen idee waar je de ruimte vandaan moet halen, maar droomt jouw tiener wel van een bank in de slaapkamer? Dan is een hoogslaper dus de oplossing. Zo creëer je namelijk genoeg ruimte voor een zithoek onder het bed, zonder dat er ruimte verloren gaat voor andere meubels. Plaatst in het geval ’tiener wil een alles-in-één-kamer’ een minibureau of diepe plank aan de kopse kant van de hoogslaper, in tegenstelling tot de hierboven genoemde lange kant. Plaats over de lengte een kleine zetel. Extra handig: ga meteen voor een slaapzetel en tover in een handomdraai een logeerbed tevoorschijn. Laat die vrienden en vriendinnen maar komen!

Lees verder onder de advertentie

Stylingtip: kies een passende zetel en style de zithoek af met leuke accessoires. Een spiegel, stoere salontafel en zachte kussens mogen niet ontbreken in een zithoek in de tienerkamer. Om de hoek extra knus te maken, kun je ook doeken en een lichtslinger om het bed bevestigen, waardoor een tentgevoel ontstaat.

LEES OOK
Binnenkijken in een kadehuis met speelparadijs in Haarlem

Alles voor de tienerkamer…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen 07-2021 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans