Keukenkastjes verven: doe het zelf met dit stappenplan

beeld vtwonen Beeld

Verhuizen gaat vaak gepaard met flink wat kosten. Ben je net gesetteld en is de keuken nog niet jouw pakkie an? Niet gevreesd. Met deze ideeën – van keukenkastjes verven tot plakfolie – geef je de keuken binnen een mum van tijd een nieuwe uitstraling. 

Lees verder onder de advertentie

Keukenkastjes verven

Uitgekeken op de kleur van je keukenkasten? Geef ze een tweede leven door de keukendeurtjes en frontjes te verven. Let voor een mooi resultaat bij het overschilderen wel op een aantal punten. Direct aan de slag? Maak dan gebruik van onderstaand stappenplan.

Stappenplan keukenkastjes verven

  1. Voor een mooi eindresultaat haal je het beste je keukenkastjes los. Schroef de scharnieren los en haal ook de handgrepen van de keukenkastjes af.
  2. Ontvet de deuren grondig en schuur ze vervolgens met fijn schuurpapier.
  3. Zet de keukendeurtjes en frontjes vervolgens in de kunststofprimer. Schuur ze nogmaals licht op en lak ze in de gewenste kleur. Let er op dat je minimaal drie lagen aanbrengt. Tussen de lagen door is het belangrijk om ze steeds even licht op te schuren.
  4. Pro tip: er is ook speciale verf voor het overschilderen van keukenkastjes. Als je deze verf gebruikt, hoef je de deuren niet eerst met kunststofprimer te behandelen. Deze verf is slechts in een paar kleuren verkrijgbaar.

LEES OOK
Leer alles over kleuren met de verdiepingscursus ‘Kleur in huis’

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Verfideeën: krijtbordverf, magneetverf, houten letters

Met een nieuwe kleur lijkt je keuken weer zo goed als nieuw. Wil je meer dan alleen een andere kleur? Denk dan aan schoolbordverf of krijtverf. Handig om je boodschappenlijst op de schrijven of dingen die je absoluut niet mag vergeten. Krijtverf is tegenwoordig verkrijgbaar in heel veel kleuren.

Een ander leuk idee is om je keukenkasten met magneetverf te behandelen. Zo hang je de allerlekkerste recepten, foto’s en andere knipsels mooi in het zicht. Je kunt ook met houten letters aan de slag. Plak bijvoorbeeld de letters EAT op een van de deurtjes en verf deze in dezelfde kleur mee. Weinig werk, maar een groots effect.

Lees verder onder de advertentie

Aan de slag met plakfolie

Om je keukenkastjes op te knappen hoef je natuurlijk niet per se met verf aan de slag te gaan. Plakfolie is een goed alternatief. Ben je de huidige kleur echt zat, beplak dan alle deurtjes, ga in de weer met stroken en banen of behang de kastjes met een grote foto. Voor een rustig effect kun je het best kiezen voor één soort plakfolie. Bij bouwmarkten als Gamma en Karwei verkopen ze diverse dessins plakfolie en ook online vind je tientallen opties.

Meer ideeën nodig voordat je gaat starten? Kijk dan bij onze binnenkijkers en inspiratie voor de keuken.

Shop moois voor in de keuken…

Lees verder onder de advertentie

Meer handige verftips

beeld vtwonen Beeld

Wooninspiratie 4x woonidee: sierlijsten, ornamenten en lambriseringen mee verven

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

binnenkijken 4x woonidee: een beetje kleur in huis

beeld vtwonen Beeld

shopping 10x het mooiste behang met opvallende prints

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

vtwonen college: cursus kleur in huis

Bron: Beeld 1: vtwonen 06-2019 | styling Danielle Verheul | fotografie Petra Steenkamer. Beeld 2: vtwonen 1-2020 | Productie features & more | Fotografie Penny Wincer | Tekst Jo Leevers | Bewerking Jack Meijers

Lees verder onder de advertentie