Een bonte tegelvloer in de keuken? Doen!

beeld vtwonen Beeld

We zijn de afgelopen jaren allemaal verliefd geworden op tegels in de keuken. Van kleurrijke zelliges tot speelse legpatronen: vooral aan de wand doen ze het goed. Tijd om te laten zien dat tegels op de vloer nét zo kunnen mooi zijn. Juist een bonte tegelvloer heeft een prachtig effect op de keuken.

Lees verder onder de advertentie

Het effect van tegels

Vloertegels zijn perfect om verschillende eigenschappen van de keuken te benadrukken of verdoezelen. Heb je een kleine keuken? Grote tegels in frisse kleuren laten de keuken optisch een stuk groter lijken. Veel loze ruimte? Door tegels met een dessin krijgt de kale vloer een nieuwe functie en wordt ie weer spannend om naar te kijken. In een open keuken kun je tegels gebruiken om een mooie scheiding te creëren tussen het kook- en leefgedeelte.

XL formaat

Extra grote tegels zijn populair en doen het fantastisch op de keukenvloer. Ze zetten met hun formaat meteen de toon. XL formaat tegels – zelfs de bonte varianten – zorgen voor een ruimtelijk gevoel en zijn perfect wanneer de keuken vraagt om rust. De tegels hebben namelijk weinig voegen die de aandacht kunnen afleiden: een perfecte tegenhanger van felle kleuren en glanzende texturen.

Portugese tegels

Gebruik tegels met een dessin om de stijl in de keuken te versterken. Denk aan azulejo’s – Spaanse en Portugese tegels – met prachtige patronen en blauwtinten, net als op de foto hierboven. In een keuken met een mediterrane sfeer mogen deze siertegels eigenlijk niet ontbreken. Iets meer pit? Ga dan in de keuken voor een tegelvloer van natuursteen. De keramieken tegels uit de Classic collectie van vtwonen hebben een marmerlook met diepe kleuren.

Lees verder onder de advertentie
Glanzende wandtegels Praxis. Fruitschaal Marktplaats, emaillen broodtrommel rommelmarkt, roze waterkoker Stelton. Pot en fles op plank Sip & Clara Pop-up Store, witte porseleinen bakjes Arzberg. Pelikanen-verzameling uit Belize, New York en Hemelum. Vintage porseleinen plafondlampen Wilhelm Wagenfeld. Beeld

LEES OOK

Onverwachte plekken waar tegels óók mooi zijn

Lees verder onder de advertentie

Legpatronen

Een bonte tegelvloer zit ‘m niet perse in kleur of dessin, maar ook in de vorm en manier van leggen. De meest ingetogen tegels kunnen door middel van een speels legpatroon een eyecatcher worden. Denk aan een visgraatpatroon of een Hongaarse punt met smalle tegels, een honingraatpatroon met zeshoekige tegels of een diagonaal patroon met vierkante tegels. Al deze patronen zijn prachtig met gekleurde, effen tegels.

Shop de stijl…

Lees ook

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Woonstijlen Zo geef je een klassieke keuken een eigen twist

beeld vtwonen Beeld

keuken Marokkaanse tegels in de keuken als kleurrijke blikvanger

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

keuken Een keuken met bar op de verlanglijst? Dit zijn de mogelijkheden

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Keukenapparatuur Op welke stand zet je de oven? Tekens uitgelegd

Bron: Beeld 1: vtwonen 01-2021 | Productie en Fotografie Margriet Hoekstra | Beeld 2: vtwonen DIY special 01 2020 | Styling Sabine Burkunk | Fotografie Hans Mossel