Zo krijg je je witte handdoeken weer écht spierwit

Niets zo lekker als het ultieme hotelgevoel in huis. En wat zie je áltijd in hotels? Inderdaad, van die heerlijk zachte, spierwitte handdoeken. In die witte handdoeken kun je thuis natuurlijk ook investeren, maar dan is het wel zo fijn als ze zo spierwit blijven. Hoe je dat voor elkaar krijgt, leren we je met liefde.

witte handdoek | vtwonen collectie badtextiel editie 5

Eetlepel soda

Wist je dat soda ook kan worden gebruikt als bleekmiddel? Een eetlepel van dit multifunctionele goedje bij je was en de handdoeken zullen weer als nieuw zijn.

LEES OOK
Dit kun je allemaal schoonmaken met baking soda

Citroensap

Pak je witte handdoeken bij elkaar en laat ze een tijd weken in een bad met heet water en een scheut citroensap. Je zult zien: wit als sneeuw.

Uit de zon

Hang je je gewassen witte handdoeken wel eens in de zon te drogen? Dat kan op zich prima, maar haal ze snel weg als de stof droog is. Als witte stof te lang in de zon hangt, kan het namelijk een gele gloed krijgen. En dat wil je niet op je fris gewassen handdoeken!

LEES OOK
Zo krijg je het ultieme hotelgevoel in je slaapkamer

Waspoeder

Als je handdoeken écht wit wilt hebben, kun je beter geen vloeibaar wasmiddel gebruiken. Kies voor waspoeder! In waspoeder voor witte was zitten bepaalde deeltjes die ervoor zorgen dat een stof verbleekt.

Nog even dit

Oké, misschien een open deur, maar toch willen we het nog even benoemen: was de witte handdoeken niet samen met een andere kleur en was daarnaast ook altijd op een hoge temperatuur. Dat wil zeggen: minimaal 60 graden. Op die manier dood je niet alleen alle bacteriën, maar verwijder je ook meer vuil.

nog meer: wooninspiratie