Dit is waarom je een industriële lamp in je interieur wilt

De industriële woonstijl is schitterend, om meerdere redenen. Eén van die redenen is de prachtige verlichting in deze stijl. Maar wat maakt de industriële lamp nou zo bijzonder? Wij zullen het je uitleggen. Je herkent hem uit duizenden en hij maakt iedere ruimte een stukje stoerder. Lees snel verder!

Stoer en industrieel wonen - industriële lamp

De kenmerken van industriële verlichting

Je kunt de industriële lamp makkelijk herkennen. Ten eerste aan het materiaal. Vaak is dit staal of metaal, soms met een beetje een roestige look waardoor het een extra stoer uiterlijk heeft. Ook zijn industriële lampen vaak groot en opvallend, waardoor ze eyecatchers worden.

Don’t hide!

Iets waar je industriële lampen ook aan kunt herkennen is de manier waarop het armatuur is afgewerkt. Waar bij veel lampen de bedrading en het frame zo veel mogelijk wordt weggestopt of gladgemaakt, omarmt de industriële lamp dit soort features juist. Omdat de lampen niet helemaal perfect zijn afgewerkt, stralen ze iets rauws uit.

LEES OOK
De industriële woonstijl: zo pas je ‘m toe in je interieur

Alle soorten en maten

De typische industriële lamp bestaat niet. Hij komt in allerlei vormen en variaties. Ten eerste heb je de bekende industriële hanglamp met de grote ronde stalen kap, welke ook weer in vele variaties te vinden is. Grijs, zwart of wit, maar ook in allerlei felle kleuren. Dan is er de industriële vloerlamp: een soort spotlight op drie poten met een stoer en robuust uiterlijk. Natuurlijk zijn er allerlei variaties op de industriële lamp: van tafellampen tot spots en van buislampen tot wandlampen.

LEES OOK
In 5 stappen naar een industrieel interieur

Hier vind je trouwens nog veel meer prachtige industriële lampen, mochten je verder willen speuren.

nog meer: wooninspiratie