Geen pluis in huis: zo blijven de pluisjes aan je pluimen zitten

We kunnen niet meer om de pluimen en pampasgrassen in huis heen. Maar dat geldt helaas ook voor de bijbehorende pluisjes die je erbij cadeau krijgt. Wil je weten hoe de pluizen voortaan aan de pluimen blijven en dus niet meer op jouw vloer belanden? Deze hacks zorgen ervoor.

vtwonen DIY special 01 2020 | wandkast rotan met diverse lijstjes | zo blijven de pluizen aan de pluimen en pampasgrassen
Pluimen tuincentrum. Lamp en vaas Karwei.

Trendy pampasgras

Een vaas vol pampasgras heeft veel voordelen: zo’n bos met pluimen werkt niet alleen sfeervol en verzachtend, het gaat ook een stuk langer mee dan een bos bloemen. Sterker nog, je kunt er jarenlang plezier van hebben! En omdat er zoveel verschillende soorten en kleuren zijn, is er voor ieder wat wils. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel (of was het andersom?) en dat zijn in het geval van pampasgras de bijbehorende pluizen.

Even schudden

Voordat je de pluimen in huis zet, doe je er goed aan om er buiten even goed mee te schudden. Zo zorg je ervoor dat de meeste losse pluisjes daar hun weg vinden in plaats van in huis.

Wil je de pluimen nog een beetje bijpunten of afknippen, omdat ze zo mooier in de vaas uitkomen? Doe dit dan ook buiten!

Haarlak

Waar haarlak allemaal niet goed voor is… Niet alleen jouw kapsel houdt zijn vorm met een flinke dosis lak, dit geldt ook voor pampasgras. Dus ben je helemaal tevreden over de compositie van jouw grassen en pluimen? Dan pak je er een bus haarlak bij – dit hoeft uiteraard niet de duurste fles te zijn – en spuit je van gepaste afstand alle pluimen op zijn plek. Zo blijven de achtergebleven pluizen aan het pampasgras plakken. Probeer niet ook de vaas in de lak te zetten, want dit krijg je er niet altijd even goed weer af.

Afstoffen

Pluimen zijn prachtig, maar als je goed kijkt zie dat er ook behoorlijk wat stof in achterblijft. Vergeet daarom niet het pampasgras af en toe even naar buiten te nemen en voorzichtig te schudden om stofnesten en pluizen weg te laten waaien . Daarna kun je de bos eventueel weer voorzien van een dun laagje nieuwe lak.

nog meer: wooninspiratie