Een thuiswerkplek inrichten doe je zo

Steeds meer mensen werken thuis. Wat is er dan fijner dan werken aan een stijlvol ingerichte thuiswerkplek met een fijn bureau en goede verlichting? Kun je wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van je werkplek? Vaarwel systeemplafond en saaie mappen: een thuiswerkplek inrichten doe je zo.

vtwonen | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek

Bureau of tafel

Bij elke thuiswerkplek hoort een bureau of tafel. Een grote tafel biedt genoeg ruimte om aan te werken. Zorg er wel voor dat je bureau opgeruimd is, dat geeft meer rust in je hoofd. Onnodige spullen kun je het beste opbergen achter kastdeuren of in een paar manden. Ben je nog op zoek naar een fijn bureau of een tafel voor je thuiswerkplek? We hebben hier alvast een mooie selectie tafels en bureaus voor je samengesteld.

Een goede stoel

Naast een bureau of tafel is een goede stoel op je werkplek belangrijk. Je zit immers uren achter elkaar keihard te werken. Met een ergonomisch verantwoorde bureaustoel op wieltjes voorkom je nek- en rugklachten. Maar je wilt natuurlijk ook een stoel die er mooi uitziet en helemaal bij je interieur past. Bekijk hier onze selectie stoelen, daarmee kun je een stijlvolle thuiswerkplek inrichten.

vtwonen collectie 2015 | styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans
vtwonen catalogus | fotografie Jeroen van der Spek

Werkplek verlichten

Werken in een (te) donkere kamer vindt niemand fijn. De kleine lettertjes wil je goed kunnen lezen en daarnaast heeft licht invloed op je productiviteit. Ook helpt het om vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen. Daglicht is één van de belangrijkste lichtbronnen. Heerlijk wegdromen en naar buiten kijken tijdens je werk? Liever niet. Als je met je gezicht naar het raam werkt, is het contrast tussen het heldere buitenlicht en je computer- of laptopscherm veel te groot. Je ogen moeten zich steeds aanpassen, wat zorgt voor (oog)vermoeidheid. Zorg liever dat je dwars ten opzichte van het raam zit en liever niet te dichtbij. Benieuwd welke lampen je het beste voor je werkplek kunt kiezen? Lees hier meer tips over goede verlichting op je werkplek.

vtwonen 09-2017 | styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans
vtwonen 03-2015 | styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans

“Door onnodige spullen op te bergen creëer je rust in

je hoofd.”

Opbergen

Door onnodige spullen netjes achter kastdeuren en in manden op te bergen creëer je rust in je hoofd. Toch hoef je het niet in te richten als een ongezellig kantoorpand. Stop boeken en tijdschriften die jou inspireren niet weg, maar laat ze zien, bijvoorbeeld in een mooi rek. Hang je lievelingsposters, bijvoorbeeld uit het vtwonen zomerboek, aan de muur en creëer je eigen art wall voor meer sfeer op je werkplek. 

basic werkplek
vtwonen 09-2019 | styling Fietje Bruijn, fotografie Dennis Brandsma

Thuiswerken met vtwonen

Het is even niet anders: ook team vtwonen moet net als vele anderen nog steeds thuiswerken. Maar vanachter onze eigen bureaus en eettafels willen we onze lezers blijven inspireren. Ben je benieuwd hoe thuiswerken er bij vtwonen aan toegaat? Van de lichte zolder van hoofdredacteur Nicolette tot de gezellige eetkamertafel van content specialist Simone: bekijk de thuiswerkplekken van de vtwonen-redactie hier.

Woonkamer inrichten? Alles wat je wilt weten over de woonkamer vind je hier

nog meer: wooninspiratie