5x onverwachte plekken waar tegels óók mooi zijn

Dat tegels handig zijn op ‘natte’ plekken zoals de badkamer en keuken, dat is wel bekend. Maar waarom zou je de hal, woon- of werkkamer ook niet opsieren met een mooie tegelwand? Er zijn zoveel vormen, legpatronen en kleuren dat je veel meer mogelijkheden hebt dan met welke andere wandbekleding dan ook. We laten je 5 plekken zien waar tegels ook heel mooi zijn.

vtwonen 10-2019 | houte bureau met zwarte tegel wand | plekken waar tegels ook mooi zijn
Wandtegel Mediterranea Antracite mat, 13,2×40, ook verkrijgbaar in glans M.m.v.: De Machinekamer (bureau, bureaustoel), HK Living (lamp, kop, houten bakje) Loods5 (beeld).

Sjieke werkplek

Wanneer je inmiddels helemaal klaar bent met thuiswerken, dan wordt het misschien toch tijd om het uitzicht van je werkplek eens aan te pakken. Een tegelmuur in een rustig patroon en niet al te uitbundige kleur zorgt ervoor dat je je goed kunt concentreren en geeft tegelijkertijd een berg nieuwe energie. Nieuwsgierig hoe de vtwonen redactie thuis aan het werk is? Check onze werkplekken.

Tegel roze vtwonen collectie | tegels op ander plekken dan de keuken of badkamer

Roze eyecatcher

Wanneer jouw nieuwbouwhuis of iets te saaie woonkamer wel een eyecatcher kan gebruiken, dan ben je bij wandtegels aan het goede adres. Met zo’n roze, glanzende muur weet je zeker dat all eyes zijn gericht op jouw dressoir en vitrinekastje met dierbare vondsten en herinneringen.

En gaat de kleur je iets te ver? Tegelserie Villa is er ook in mooie metallic tinten. Hip én tijdloos.

Betegeld bureau

tegels op ander plekken dan de keuken of badkamer

Je moet er maar opkomen: een bureau betegelen met tegels! Wanneer je zelf een werkplek maakt tussen twee muren of een tafel hebt die wel een sparkle kan gebruiken, dan vormen deze tegels de finishing touch. En stoot je je volle kop latte of thee weer eens om? Doekje eroverheen en klaar.

Bedombouw

vtwonen binnenkijken special 2019 | bedombouw tegel geruit | tegels op ander plekken dan de keuken of badkamer
Doorkijkje naar de woonkamer vanuit de slaapkamer. Het plateau waarop het bed staat, werd gebouwd van mdf en vervolgens betegeld. Chantal: ‘Die donkere kleur op muren en plafond maakt het extra knus. Deze kamer voelt als een soort mega bedstee.’ Vintage Bachelor Chair van Verner Panton via Niet Nieuw Design. Plant en terracottapot Intratuin. Witte tegels 10×10 cm Hornbach. Boek Little Escapes via bartsboekje.com.

Groen, dat is duidelijk het thema in het huis van Chantal en Tom. Alle muren in hun appartement in Arnhem kregen een lik donkergroene verf en daar hebben ze nog geen minuut spijt van gehad.

Ze bleken trouwens ook handiger zijn dan ze zelf dachten: er werden niet alleen inbouwkasten ontworpen en getimmerd, ook het bed kreeg een ombouw. Met tegels! Kijk binnen

Zeegroene schouw

In vtwonen verbouwen of verhuizen besloten bewoners Nathalie en Dave na het zien van de metamorfose – inclusief betegelde schouw in zeegroene vtwonen tegels – gewoon lekker te blijven. Juist deze vondst gaf de woonkamer de sfeer en warmte waar ze zo naar op zoek waren.

Nieuwsgierig naar de alle veranderingen in huis? Bekijk hier de foto’s en aflevering nog eens terug.

nog meer: wooninspiratie