4 stylingtips voor een mediterrane tuin

beeld vtwonen Beeld

Niks zo fijn als het lome Mediterrane leven: lang tafelen, kruidig eten en ultiem luieren. Om die levensstijl te ervaren hoef je niet richting het Middellands Zeegebied, je haalt het met een paar makkelijke ingrepen zo je eigen tuin in. Hoe? Met deze 4 stylingtips.

Lees verder onder de advertentie

La dolce vita

In zonovergoten mediterrane landen kom je ze ongetwijfeld tegen: lange wandelpaden en boomgaarden. Om dit soort bestrating in eigen tuin te creëren kun je kiezen voor een verharding dat op zand lijkt. Neem bijvoorbeeld een mengsel van leem en fijn grind. Nadeel is wel dat het fijne grind blijft kleven, waardoor het makkelijk het huis in wordt gelopen. Voorkomen kan door een dikke deurmat voor de buitendeur te leggen of voor een grovere grindsoort te gaan. Of kies voor grote buitentegels. Grijze tegels voor een mooie neutrale basis, terra voor het ultieme zuidelijke tintje in je Hollandse tuin.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Zwoel terra

Dag saaie hoek, hallo sfeervol terra. Een buitenmuur verven, bijvoorbeeld in terra, is een mooie en simpele manier om de tuin in warme sferen onder te dompelen. Regel één voor de muur: vergeet glad stucwerk. Schilder de wand niet egaal, maar zorg dat er streken zichtbaar blijven. Dat zorgt voor een authentieke, frivole look.

Zen moment

De fijnste plek voor het ultieme rustmoment creëer je met natuurlijke materialen en tinten. Gevlochten riet, onbewerkt hout en oneffen klei geven de zithoek een ‘wakker worden op vakantie’ gevoel. Maak het af met lekker veel kussens, het liefst in verschillende prints, vormen en maten voor een speels effect, en een zacht linnen plaid, om tot in de late uurtjes te genieten buiten.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

€42.95 €37.49 Urban Nature Culture Opbergmand H50 cm – Jute

€27.95 €21.99 Hkliving Rustic Vaas

Diepgroen geluk

Potten in allerlei soorten en kleuren zijn natuurlijk onmisbaar in de mediterrane tuin. Het maakt niet uit hoeveel het er zijn, ze mogen gewoon bij elkaar staan. Vul de potten met diepgroene planten als Aloë Vera, Cactus, Olijf, Vijg of de meer kleurrijke Bougainville en Oleander-plant. Hoe meer potten met groen, hoe beter.

Lees verder onder de advertentie

Mediterrane tuin aanleggen

Benieuwd naar meer tips over hoe je een mediterrane tuin kan aanleggen? Laat je inspireren door deze video.

Heb jij je tuin een mediterrane make-over gegeven? Vergeet deze dan niet met ons te delen via Instagram via #mijnvtwonentuin. En lees al onze tuininspiratie artikelen hier!

Shop in stijl van…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen TUIN 02-2020 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek