1001 nacht: dompel het interieur onder in Marokkaanse sfeer

beeld vtwonen Beeld

Intense kleuren, heerlijke mezze, dampende thee en 1001 kussens: we wanen ons maar al te graag in deze magische sfeer. Hoe je dat doet? Geef je interieur een Marokkaanse sfeer met deze stylingtips.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Loungen met kussens

Het motto van een Marokkaanse zithoek: van kussens heb je er nooit genoeg. Gebruik een plateau van mdf als eenvoudige basis voor een bank. Schilder het plateau in een nudetint, leg er een paar matraskussens op en style ‘m af met véél losse kussens. Kop verse muntthee erbij en het voelt als een loungecafé in Fez.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Betegelde tafel

Door het blad te betegelen met zelliges, geef je een saaie tafel snel en simpel een Marokkaanse sfeer. Al eeuwenlang worden de geglazuurde tegeltjes daar geproduceerd. De intense kleuren staan niet alleen prachtig in de keuken of badkamer, maar voorzien ook meubels van een Marokkaanse twist. Tip: combineer traditionele elementen met strakke lijnen en ronde vormen voor een prachtig contrast.

Lees verder onder de advertentie

Duizend-en-één-nacht

Voor een magische overnachting hoef je het huis niet uit. Met een klamboe of een paar linnen gordijnen boven je bed kopieer je het duizend-en-één-nachtgevoel uit Marrakech. Bevestig vier lange houten stokken aan elkaar, hang ze aan het plafond en knoop hier de doeken aan. Of hang er een paar kant-en-klare gordijnen aan.

 Roze geglazuurde bekers vanaf € 18,-, roze geglazuurde kom vanaf € 28,- en lichtroze bord € 32,- van Eva Follender Grossfeld (brechtmurreatelier.nl). Terracotta schalen klein € 9,50 en groot € 35,-, houten kommetjes en snijplank vanaf € 12,-, roze bordjes met schulprand, Ø 13 cm € 18,- en Ø 23 cm , € 29,50, houten lepels vanaf € 9,50 (householdhardware.nl). Zelliges Blanc Hexagone, 10,5×9 cm per m² € 109,50 (designtegels.nl). Koperkleurige bestekset uit de Vintage- serie van Amefa, 24-delig € 49,99 (vtwonen.nl).  Beeld

Feestmaal op de planning? Zo haal je een vleugje Marokko in de eetkamer.

Mezze-mix

Een pittige auberginesalade, puntpaprika gevuld met kalfsgehakt of couscous met frisse abrikoos: Marokko kent – zoals veel landen rond de Middellandse Zee – een eetcultuur van kleine gerechten, mezze. Zo’n mix van smaken vraagt om een mix van kommetjes en borden in aarde-, roze- en lilatinten van verschillende formaten en bijzonder bestek zodat iedereen een vorkje kan mee prikken. Na een feestmaal stal je het servies uit in de keuken, zonde om op te bergen.

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: vtwonen 09-2020 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie