Slimme woontruc: de roomdivider

Een roomdivider is ideaal als je een ruimte in huis wilt opdelen zonder een verbouwing en de bijbehorende rompslomp. Met een roomdivider kun je een huiskamer, slaapkamer, zolder of andere kamer in 2 ruimtes verdelen en zo een tweede functie geven. We laten je hieronder de mooiste en slimste oplossingen zien voor het splitsen van een ruimte.

vtwonen 11-2019 | diy large bed achterwand kastenwand kapstok

Slimme ruimteverdelers

Zoek je naar een slimme oplossing om een ruimte in tweeën te verdelen? Omdat je uit ruimtegebrek een slaapkamer en studeerkamer ineen hebt en deze functies wilt scheiden of omdat je jouw lange, smalle woonkamer wat gezelliger wilt maken? Dan is een roomdivider een makkelijke en mooie manier om dit te realiseren.

Een roomdivider is vaak een verrijdbare scheidingswand of een dichte of open kast, die je aan twee kanten kunt benutten. Ook kun je een kamerscherm of harmonicadeur gebruiken om een kamer op te delen. En wat dacht je van een groene scheiding van kamerhoge planten?

Roomdivider in de woonkamer

Weer verliefd op je huis: kast op maat als scheiding in een grote ruimte

Dat een dichte kast als scheidingswand kan functioneren om zo verschillende functies in een grote woonkamer te benadrukken, liet vt-stylist Fietje zien in deze make-over. De huiskamer van Marloes en Paul was één groot vierkant en Fietje wilde graag dat er meer hoekjes ontstonden. Door het plaatsen van een kast werd de werkruimte deels afgescheiden van de woonfunctie. 

vtwonen weer verliefd op je huis | Eva in Alblasserdam

In de metamorfose van de woonkamer van Lisanne en Jelle werd een open kast gebruikt om de kamer op te delen. Mét een gezellig plekje voor de poes.

Roomdivider in de slaapkamer

vtwonen 11-2019 | DIY large bed achterwand kastenwand slaapkamer

In een grote slaapkamer of zolder kan een scheidingswand zorgen voor meer sfeer, maar ook voor een opgeruimde kamer. Dat laat deze zelfmaker van klusduo Kim en Richard zien. De roomdivider biedt aan de ene kant ruimte voor alles wat je in bed bij de hand wilt hebben, zoals een leeslamp, boek en bril. En aan de achterkant hang je aan de haakjes je badjas en kleding.

Ruimte verdelen in de kinderkamer

DIY kinderbed met kast | vtwonen | vtwonen klusduo Kim & Richard

Een roomdivider kan in een kinderkamer de oplossing zijn om rondslingerende spullen of kleding een plekje uit het zicht te geven. Of om in een gedeelde slaapkamer elk kind een toch wat privacy geven. Dit kinderbed met kast geeft rust in de kamer en verdeelt de ruimte meteen in een slaap- en speelgedeelte.

Groene ruimteverdeler

Max en Guido van StudentDesign delen op hun platform inspirerende, innovatieve en duurzame ontwerpen gemaakt door studenten. Zo ook Hekk, een multifunctioneel kamerscherm: je kunt er textiel doorheen rijgen of ‘gewoon’ gebruiken in zijn houten eenvoud. Voor degenen met groene vingers is het mogelijk om er een klimplant tegenaan te laten groeien.

Zelf een roomdivider maken

Nog meer zelfmakers zien? Kijk bij alle DIY ideeën.

nog meer: wooninspiratie