10 dingen die je kunt schoonmaken met scheerschuim

Een minder alledaags schoonmaakmiddel, maar zeker niet minder effectief: scheerschuim. Dit wondermiddel is bij de meesten wel in huis te vinden, dus kun je direct aan de slag. 10 dingen die je kunt schoonmaken met scheerschuim. 

vtwonen 08-2021 | houten keuken met evc vloer

Kleding

Scheerschuim is een redmiddel als het gaat om vlekken. Of die nu in kleding of tapijten zitten: scheerschuim kan de uitkomst bieden. Ook tegen hardnekkige vlekken van bijvoorbeeld rode wijn. Spuit het scheerschuim op de vlek. Niet te diep inwrijven, want het schuim doet zijn werk bijna automatisch. Laat de boel even intrekken en spoel het scheerschuim daarna uit. Ook handig voor bijvoorbeeld vlekken in autobekleding of stoelen.

LEES OOK
Dit kun je allemaal schoonmaken met tandpasta

Oven

Met scheerschuim is de oven in een handomdraai schoongemaakt. Bedek de zijkanten en onderkant van de oven volledig met het schuim, en neem dan ook meteen de bak- of grillplaat mee. Zet de oven vervolgens voor 30 minuten aan op zo’n 50 graden. Het scheerschuim zal alle vet- en etensresten losweken. Haal er na 30 minuten een doekje langs en de oven is weer spic en span. Let wel op dat je niet op de verwarmingselementen of ventilator van de oven spuit. Krijg je echt hardnekkige vlekken dan niet uit de oven? Ga dan aan de slag met een vernieuwingskit.

Kranen en douchedeuren

Kalkaanslag op kranen of douchedeuren verdwijnt met scheerschuim als sneeuw voor de zon. Spuit het te behandelen gebied goed in, laat het even intrekken en boenen maar. Met een doek of spons bereik je het beste effect, want schuim werkt als het ware als een soort scrub, waardoor kalkaanslag snel verdwijnt. Zeg dag tegen kalkaanslag!

LEES OOK
Zo krijg je de gootsteen echt goed schoon

Piepende scharnieren

Heb je last van een piepende deur? Spuit een beetje scheerschuim op de scharnieren en laat het intrekken. Neem het af met een doek en van het piepende geluid heb je al snel geen last meer. 

Schitterende sieraden

Verweerde of vervuilde sieraden die wel een poetsbeurt kunnen gebruiken, kun je prima behandelen met scheerschuim. Met een tandenborstel in de aanslag schrob je het sieraad weer helemaal tot het blinkt.

RVS

Scheerschuim is de ideale schoonmaakhulp in de keuken. Met name als je veel apparaten hebt met RVS. Spuit het RVS in met het scheerschuim en boen de boel na met een schone doek. Vlekken verdwijnen en het RVS blinkt weer. Wil je het RVS echt als een spiegel laten schitteren? Behandel de boel dan nog even na met wat babyolie. 

LEES OOK
Sneller schoonmaken met deze 4 cheats

Kookplaat

We blijven even in de keuken, want ook de kookplaat reinig je gemakkelijk met behulp van scheerschuim. Of het nu inductie of gas is, spuit ‘m volledig onder het scheerschuim en neem het af met een vochtige doek. Vet- en etensresten verdwijnen direct! 

WC-vloer

Heb je last van een urinelucht in de wc? Geen pretje, maar met scheerschuim is het gelukkig zo verholpen. Spuit een ruime hoeveelheid op de wc-vloer om het vervolgens even te laten intrekken. Boen alles goed na met een spons en maak het af met een dweil. Het scheerschuim trekt de vieze luchtjes uit de vloer trekken en laat ‘m weer laten.

Bevlekte handen

Je kunt ook jezelf schoonmaken met scheerschuim. Heb je net een schilderklus achter de rug en is dat nog goed af te zien aan je handen? Met een beetje scheerschuim verdwijnen de verfvlekken in no time. Maar ook nagellak of inktvlekken was je er snel af met scheerschuim. Handig na een knutselmiddag, of na een mislukte manicure. 

Badkamerspiegel

Spuit de badkamerspiegel vol met scheerschuim, neem het af met een doek en de spiegel beslaat voorlopig niet meer tijdens het douchen. Ideaal! Niet alleen in te zetten in de badkamer, maar ook handig voor bijvoorbeeld de autoruit in de herfst en winter. 

nog meer: wooninspiratie