Sneller schoonmaken met deze 4 cheats

beeld vtwonen Beeld

Onverwachte visite? Veel te weinig tijd, maar word je wel stapelgek van de rommel in huis? Dan hebben we goed nieuws voor je, want schoonmaken hoeft namelijk helemaal niet lang te duren. Er zijn allerlei slimme cheats waarmee je een lange schoonmaaksessie flink kunt inkorten.

Lees verder onder de advertentie

De vaatwasser

De vaatwasser is je nieuwe beste vriend. Naast de usuals zoals borden, glazen en bestek kun je er namelijk nog heel wat andere spullen in schoonmaken. Het enige dat je hoeft te doen is inladen en aanzetten. Alles wat tegen hitte kan, hop erin. Kandelaren bijvoorbeeld, maar ook glazen vazen en die vieze vuilbak kun je kwijt in de vaatwasser. Super makkelijk!

Stofzuig niet alleen de vloer

Als je toch bezig bent met stofzuigen, neem dan die ene plank, de bijzettafel en andere meubels meteen even mee. Op deze manier haal je het meeste stof er zo vanaf, zonder al te veel extra werk.

LEES OOK
Zo kom je na vakantie terug in een schoon en opgeruimd huis

Lees verder onder de advertentie

Twee (of drie, of vier…) in één

In plaats van voor alles een ander schoonmaakmiddel te gebruiken, kun je ook gaan voor een multifunctioneel middel. Hierdoor hoef je niet tussendoor te switchen van sopje en dit scheelt je zomaar flink wat tijd. Die je vervolgens weer kunt besteden aan het schoonmaken van iets anders of nog beter: aan iets veel leukers dan dat.

De douche snel schoonmaken

Sneller schoonmaken draait om efficiëntie. Dus sta je onder de douche, las dan even een korte break in om de muren en kraan schoon te maken. Zet een sopje en een trekker klaar in de douche zodat je na afloop meteen de douchedeur en de vloer kunt meenemen. Piece of cake!

LEES OOK
Badkamer schoonmaken? Zo doe je dat

Lees verder onder de advertentie

Shop de mooiste accessoires…

Bron: vtwonen 09-2016 | styling Moniek Visser | fotografie Sjoerd Eickmans