Lekker creatief! Zo mooi zijn meerdere kleuren op de muur

Voor iedereen die slecht keuzes kan (of wil) maken hebben we goed nieuws: dat hoeft in het volgende geval namelijk helemaal niet! Dé struggle bij de inrichting van het huis is voor velen welke kleur er op de muren komt. Met de kleur van de wanden zet je namelijk de toon voor de rest van je interieur. Waarom pak je het niet gewoon wat creatiever aan door de muur meerdere kleuren te geven?

vtwonen weer verliefd op je huis | aflevering 8 seizoen 13 | Fietje in Soest | meerdere kleuren op de muur
Prachtige woonkamer, toch? Nieuwsgierig geworden naar de rest van het interieur? Bekijk deze make-over door Fietje.

Bepaal jouw kleurenpalet

Waarschijnlijk heb je al wel een beetje een idee welke kleur er op de muur moet komen, maar zijn er nog geen definitieve knopen doorgehakt. Je weet bijvoorbeeld dat je in keuken een blauwe muur wilt, maar of dit een diepe donkerblauwe tint moet worden of juist een fris lichtblauw… lastig! Het kan zelfs nog verder gaan, want de ene lichtblauwe tint is immers ook de andere niet.

De oplossing hiervoor is simpel: kies gewoon twee (of meer) van je favoriete kleuren en verf ze allebei op de muur. Dit kun je doen door de ruimte op te delen in verschillende stukken en de kleur op de muur daar ook op aan te passen, maar je kunt ook verschillende gekleurde vlakken maken en deze over elkaar layeren.

LEES OOK
vtwonen verf: alle kleuren uit de nieuwe verf collectie

Contrast

Door twee compleet andere kleuren te kiezen, creëer je een contrast. Dit contrast kan donker en licht zijn, maar ook een warme en een koele kleur zorgen samen voor een mooie tegenstelling. Meerdere kleuren op de muur hoeven niet altijd een een groot contrast te betekenen, ook met dezelfde kleur in verschillende tinten – het bekende ton sur ton – wordt het interieur al een stuk speelser.

LEES OOK
Ton sur ton: dé trend die je meteen wilt toepassen

nog meer: wooninspiratie