Geef je keukenkastjes een likje verf

Je bent net verhuisd en hebt het helemaal naar je zin op je nieuwe plek, alleen de keuken is net niet jouw kleur. Maar het geld voor een nieuwe keuken is op. Geen probleem met deze ideeën – van keukenkastjes verven tot plakfolie – geef je de keuken in no-time een nieuwe uitstraling. 

Keukenkastjes verven kun je ook zelf doen

Keukenkastjes verven

Uitgekeken op de kleur van je keukenkasten? Geef ze een tweede leven door de keukendeurtjes en frontjes te verven. Voor een mooi resultaat moet je bij het overschilderen wel op een aantal punten letten. Direct aan de slag? Maak dan gebruik van onderstaand stappenplan.

Stappenplan keukenkastjes verven

  1. Voor een mooi eindresultaat kun je het beste je keukenkastjes loshalen. Schroef de scharnieren los en haal ook de handgrepen van de keukenkastjes af.
  2. Ontvet de deuren grondig en schuur ze vervolgens met fijn schuurpapier.
  3. Zet de keukendeurtjes en frontjes vervolgens in de kunststofprimer. Schuur ze nogmaals licht op en lak ze in de gewenste kleur. Let er op dat je minimaal drie lagen aanbrengt. Tussen de lagen door steeds even licht opschuren. Er is ook speciale verf voor het overschilderen van keukenkastjes. Als je deze verf gebruikt, hoef je de deuren niet eerst met kunstofprimer voor te behandelen. Deze verf is slechts in een paar kleuren verkrijgbaar.
Zelf keukenkastjes verven? Met dit stappenplan ga je zelf aan de slag

Verfideeën: krijtbordverf, magneetverf, houten letters

Met een nieuwe kleur lijkt je keuken weer zo goed als nieuw. Wil je meer dan alleen een andere kleur? Denk dan aan schoolbordverf of krijtverf. Handig om je boodschappenlijst op de schrijven of dingen die je absoluut niet mag vergeten. Krijtverf is tegenwoordig verkrijgbaar in heel veel kleuren. Een ander leuk idee is om je keukenkasten met magneetverf te behandelen. Zo hang je de allerlekkerste recepten, foto’s en andere knipsels mooi in het zicht. Je kunt ook met houten letters aan de slag. Plak bijvoorbeeld de letters EAT op een van de deurtjes en verf deze in dezelfde kleur mee. Weinig werk, maar een groots effect.

Aan de slag met plakfolie

Om je keukenkastjes op te knappen hoef je natuurlijk niet per se met verf aan de slag te gaan. Plakfolie is een goed alternatief. Ben je de huidige kleur echt zat, beplak dan alle deurtjes, ga in de weer met stroken en banen of behang de kastjes met een grote foto. Voor een rustig effect kun je het best kiezen voor één soort plakfolie. Bij bouwmarkten als Gamma en Karwei verkopen ze diverse dessins plakfolie en ook online vind je tientallen opties.

Meer ideeën nodig voordat je gaat starten? Kijk dan bij onze binnenkijkers en inspiratie voor de keuken.

nog meer: wooninspiratie