Geef je keukenkastjes een likje verf

Je bent net verhuisd en hebt het helemaal naar je zin op je nieuwe plek, alleen de keuken is niet naar je zin. Helaas is het geld voor een nieuwe keuken op. Geen probleem. Met deze ideeën – van keukenkastjes verven tot plakfolie – geef je de keuken in no-time een nieuwe uitstraling!

Keukenkastjes verven

Uitgekeken op de kleur van je keukenkasten? Geef ze een tweede leven door de keukendeurtjes- en frontjes te verven. Voor een mooi resultaat moet je bij het overschilderen op een aantal punten letten. Direct aan de slag? Maak gebruik van onderstaand stappenplan.

Stappenplan keukenkastjes schilderen

  1. Voor een mooi eindresultaat kun je het beste je keukenkastjes losmaken. Schroef de scharnieren los en haal ook de handgrepen van de keukenkastjes af.
  2. Ontvet de deuren grondig en schuur ze vervolgens met fijn schuurpapier.
  3. Zet de keukendeurtjes en frontjes vervolgens in de kunststofprimer. Schuur ze nogmaals licht op en lak ze in de gewenste kleur. Let er op dat je minimaal 3 lagen aanbrengt. Tussen de lagen door steeds even licht opschuren. Er is ook speciale verf voor het overschilderen van keukenkastjes. Als je deze verf gebruikt, hoef je de deuren niet eerst met kunststof-primer te behandelen. Deze verf is slechts in een paar kleuren verkrijgbaar.

Verfideeën: krijtbordverf, magneetverf, houten letters

Met een nieuwe kleur lijkt je keuken weer zo goed als nieuw. Wil je meer dan alleen een andere kleur? Denk dan aan  schoolbordverf of krijtverf. Handig om je boodschappenlijst op de schrijven of dingen die je absoluut niet mag vergeten. Krijtverf is tegenwoordig te verkrijgen in heel veel kleuren.

Een ander idee is om je keukenkasten met magneetverf te behandelen. Zo hang je de allerlekkerste recepten, foto’s en andere knipsels mooi in het zicht.

Je kunt ook met houten letters aan de slag. Plak bijvoorbeeld de letters EAT op een van de deurtjes en verf deze in dezelfde kleur mee. Weinig werk, maar een groots effect.

Aan de slag met plakfolie

Om je keukenkastjes op te knappen, hoef je natuurlijk niet per se met verf aan de slag te gaan. Plakfolie is een goed alternatief. Ben je de huidige kleur echt zat, beplak dan alle deurtjes. Of ga in de weer met stroken en banen. Voor een rustig effect kun je het best kiezen voor een soort plakfolie. Bij bouwmarkten als Gamma en Karwei verkopen ze diverse dessins plakfolie.

Nog meer ideeën voor de keuken vind je bij ‘Keuken‘. Of kijk eens binnen bij de rubriek binnenkijken, hier vind je foto’s van bezoekers, misschien kom je hier wel jouw ultieme droomkeuken tegen.

Bron: Fotografie Barabara Kieboom

nog meer: wooninspiratie