Deze details geven je keuken een chique uitstraling

Wanneer je de keuken graag een chic tintje geeft, hoef je echt de boel niet te verbouwen. Met een paar kleine wijzigingen krijg je al veel voor elkaar. En er komt nog geen hámer aan te pas, dat is beloofd!

vtwonen 2020 DIY special 01 | lampen gedecoreerde keuken eetkamer
Kraan Grohe. Oranje mokken HKliving. Glazen potten, houten planken en gouden koppen op plank Loods 5. Theepot, aardewerken koppen op aanrecht en wijnglazen Broste Copenhagen. Tegels Designtegels. Gouden bord Karwei. Gestippeld bord Urban Nature Culture.

Kunstkookboeken

Een chic kookboek geeft meteen een upgrade aan je keuken. Het is een mooie manier om te laten zien wat je stijl is, en je kunt ‘m lekker in ’t oog laten springen in een speciale houder. Het boek Vrouwvolk bijvoorbeeld, met recepten aan de hand van de levens van fascinerende vrouwen als Frida Kahlo, Marilyn Monroe en Coco Chanel. Het geeft je keuken gegarandeerd een chique twist.

Kwaliteitszeep

Welke zeep je naast de keukenkraan hebt staan, spreekt boekdelen. Een simpele supermarktzeep in een plastic flacon komt heel anders over dan een handzeep van Marie-Stella-Maris of Jo Malone. Geen zin om steeds de hoofdprijs te betalen voor je handzeep? Je kunt de flacons van dure merken gewoon steeds weer vullen met een goedkopere variant, of je kiest een mooie stenen zeepdispenser uit de collectie van vtwonen.

LEES OOK
Volle aanrechten en donkere kleuren: de no-go’s in een kleine keuken

Exclusieve olijfolie

Wanneer je niet zo’n fan bent van alcoholische dranken, staat een fles olijfolie natuurlijk ook mooi. Niet die plastic fles uit de supermarkt, maar een fles van glas, met een etiket dat helemaal in je interieur past. Ook gaaf: de navulbare oliefles van vtwonen. Ziet er heel anders uit dan die plastic variant, toch?

Moderne apparatuur

Een kunststof waterkokertje waarop je alle vlekken ziet, een koffiezetapparaat dat nét iets te oud oogt of een broodrooster dat eigenlijk aan vervanging toe is. Investeer in een luxe uitvoering! Een lust voor het oog, en laten we ook vooral het doel van die apparatuur niet vergeten. Met een waterkoker of broodrooster van het exclusieve Smeg zit je al snel goed.

Paleisverlichting

Lampen zijn heel bepalend voor de sfeer die je wilt uitstralen. Vervang die tl-balk of saaie spotjes daarom door een kroonluchter, et voilà, je komt al in de buurt van een paleiskeuken. Is je keuken al heel klassiek? Dan geef je juist door een moderne designlamp een chique draai aan je keukeninterieur.

Statig servies

Staat je servies in het zicht? Voor een chique uitstraling moet ’t dan geen allegaartje zijn. Investeer in een stijlvol servies, zet dat in het zicht en je hele keuken ziet er anders uit. Geen zin om je servies te vervangen, maar past het niet helemaal in die beoogde chique keuken? Simpel: daar hebben we kastdeurtjes voor. Vervang je ook je bestek, overweeg dan eens de goudkleurige variant van vtwonen. Oogt een stuk chiquer dan het gangbare zilver, toch?

vtwonen | 55 jaar jubileum feest gedekte tafel

nog meer: wooninspiratie