Hierdoor oogt je keuken altijd rommelig + zo los je dat op!

Het is logisch dat de keuken doorgaans niet de meest opgeruimde plek is. Vaak staat er ergens nog een verdwaald bordje van het ontbijt, ligt er nog een gebuikt theezakje of zit er in de wasbak een restje van het avondeten van gisteren. Het is nu eenmaal een werkruimte. En als je deze dingen doet, blijft de keuken rommelig ogen…

vtwonen opgeruimde keuken tips

Alles in het zicht laten

Hartstikke leuk natuurlijk, om een paar mooie koffiekopjes en wat snijplanken op het aanrecht neer te zetten. Maar het hele servies, snijplanken in alle kleuren én grote messen op het aanrecht, dat oogt hartstikke rommelig. Het kán wel, maar zorg er dan voor dat alles in hetzelfde kleurenpalet valt.

Opstapelen van kookboeken

Kookboeken zijn handig in de keuken, dat is duidelijk. Maar om ze nou alle twintig in het zicht te leggen? Onnodig! Pak de mooiste kookboeken en zet die neer als stylingitems. De rest kan prima in een kast. Maakt de keuken stukken minder rommelig!

LEES OOK
Volle aanrechten en donkere kleuren: de no-go’s in een kleine keuken

Textiel niet laten matchen

Een veelgemaakte fout: de handdoek en de theedoek matchen niet. Het lijkt misschien niet zo’n big deal, maar als het bij elkaar past, oogt het geheel veel rustiger. Je kunt dat zelfs doorvoeren tot in het dweiltje.

Nalaten te groeperen

Overal iets neerzetten is geen goed idee. Wij mensen houden van orde, dus het is een goed idee om de spullen in je keuken eens te hergroeperen. Zet je kruiden bij elkaar, groepeer al je flessen olie, zorg ervoor dat de snijplanken allemaal op één plek staan en maak een koffiehoekje door je koffiezetapparaat en de koffie bij elkaar te zetten.

LEES OOK
De leukste (en mooiste) kookboeken voor in de keukenkast

Vuilnisbak een prominente plek geven

Hij is absoluut nodig in de keuken, maar een vuilnisbak is wel een beetje een doorn in het oog. De meeste zijn niet heel stijlvol en bovendien werkt zo’n bak onbewust door in ons brein als ‘vies’. Verstop ‘m dus. Je kunt gaan voor een kleine variant in een keukenkastje of hem in de bijkeuken zetten als je die hebt. Werkt als een trein!

Niet voor voorraadpotten gaan

Vind je het fijn als pasta, rijst en havermout binnen handbereik staan? Ga dan voor voorraadpotten die dicht zijn en bij elkaar passen. Zo voorkom je dat je tegen je etenswaren aan zit te kijken (zoals bij doorzichtige potten) en hoef je geen ongezellige verpakkingen in het zicht te hebben.

nog meer: wooninspiratie