Aan de slag: maak je eigen hoofdbord voor je bed

Je slaapkamer krijgt een compleet andere sfeer met een bijpassend hoofdbord voor je bed. Hiervoor hoef je dus echt geen nieuw bed te kopen. Je kunt het simpelweg zelf maken of een nieuw exemplaar kopen. 

Ikea to the rescue

In verschillende winkels zoals Ikea zijn er losse hoofdborden voor je bed te koop. Je vindt er vijf verschillende hoofdeindes, één van stof en vier hoofdborden met opbergruimte. Extra bergruimte in de slaapkamer komt altijd van pas! Ben je eerder fan van brocante? Dan is een brocante hoofdbord iets voor jou. Surf het web af op zoek naar het geschikte hoofdbord voor jouw slaapkamer!

Steigerhouten hoofdbord maken

Een makkelijk te bewerken houtsoort is steigerhout. Daarnaast is het ook nog eens erg stoer en heeft het een ruige uitstraling. Zeker het proberen waard dus. Timmer een paar planken op maat aan elkaar en voila. De klus is al geklaard! Makkelijk toch? Van houten decorpanelen kan je ook een origineel hoofdbord maken, zélfs in een kleur naar keuze. Dus… waar wacht je nog op?

Een hoofdbord uit stof

Een hoofdeinde uit stof geeft je slaapkamer een rustige en romantische uitstraling. Wil je ’t wat meer aankleden? Gebruik dan knopen of lichtsnoeren, zodat het er nog leuker gaat uitzien.

Producten voor in de slaapkamer

Bron: Fotografie Anne Heijmans

nog meer: wooninspiratie