Budget van € 500? Zo geef je de badkamer er een make-over mee

Is jouw badkamer toe aan een make-over, maar heb je geen budget om groots uit te pakken? No problemo! Ook met een paar kleine ingrepen kun je een groots effect bereiken. Heb je een budget van 500 euro? Dan kun je met deze producten de badkamer een make-over geven.

vtwonen 04-2020 | badkamer met patroon tegels en ronde wasbakken Amsterdam
Hexagon tegel Winckelmans. Vloertegels Bisazza. Ladder Loods 5. Koperen kranen douche Hotbath. Kranen wastafels Koperenkranen. Kastje aan muur Aarde Werelds Wonen. Wastafelmeubel Ju+Ju. Wasbakken Tims Outlet. Hanglamp zelfgemaakt met materiaal van Snoerboer. Hangspiegel Xenos. Kleur lambrisering Pearl Color Mid (168) van Little Greene.

Textiel

Een makkelijke manier om een nieuw gevoel in de badkamer te creëren is door nieuw badtextiel aan te schaffen. Denk aan handdoeken, washandjes, maar het kan bijvoorbeeld ook een badmat zijn. Verkrijgbaar in allerlei leuke designs. Zo lijkt de vloer direct een beetje nieuw.

Kosten: Een complete badtextielset bestaat meestal uit zo’n 4 handdoeken en 4 washandjes. Aan zo’n set, zoals deze taupe set van zacht katoen, ben je gemiddeld € 40 kwijt. Hoe luxer en zwaarder je de handdoeken wilt hebben, hoe duurder het wordt. Een nieuwe badmat scoor je al voor € 10. Ook leuk in plaats van een zachte badmat, een badmat van bamboe. Dit geeft de badkamer een tropisch tintje.

LEES OOK
5x Badkamers om van te watertanden

Aankleding

Dat nieuwe textiel wil je natuurlijk showen. Dat kan bijvoorbeeld op een leuke ladder, zoals deze ladder 39. Je kunt een badkamer ook opfleuren met planten die het goed doen in de badkamer. Sommige planten vinden die vaak donkere en vochtige omgeving een prima omgeving om in te leven. Ook met nieuwe zeeppompjes of tandenborstelhouders kun je de badkamer een nieuwe look geven. Tip: schaf de hele mikmak in één set aan, zodat alle badkameraccessoires, van zeeppompje tot wc-borstel, matchen.

Kosten: Maak voor het aanschaffen van badkameraccessoires zo’n € 100 vrij van het budget. Daar scoor je gegarandeerd een aantal leuke spullen mee. Zoals een nieuw handdoekenrek, € 35, een praktische mand, € 15, en een strakke matzwarte badkamerset van zo’n € 50.

Badkamermeubel

De gehele wastafel vernieuwen zal niet nodig zijn. Ook met een nieuw badkamermeubel bereik je een hoop voor de badkamer make-over. Deze kun je voor niet zo’n gekke prijs op de kop tikken en er zijn allerlei hippe modellen beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit luchtige meubel inclusief spiegel? 

Kosten: Houd voor een nieuw badkamer meubel zo’n € 150 van het budget apart. 

Spiegelbeeld

Heb je een prima badkamermeubel? Dan kun je er ook voor kiezen alleen de spiegel te vervangen. Een spiegel kan een grote impact hebben op de ruimte. Met name als ie een flink formaat heeft.

Kosten: Je kunt het bij een extreem simpel model houden, waar je € 10 tot € 15 aan kwijt bent. Maar je kunt ook kiezen voor een bijzonder exemplaar zoals deze ronde spiegel met houten rand, waar je € 79 voor neerlegt.

Nieuwe douchekop 

Voor een compleet nieuwe douche is vaak een groter budget nodig. Wil je er toch een nieuwe touch aan geven? Schaf dan een nieuwe douchekop aan. Dit is een stuk goedkoper dan de hele douche te vervangen. En met zo’n mooie regendouche krijgt je badkamer meteen een hotel chic uitstraling.

Kosten: Voor het kopen van een douchekop moet je aan een bedrag van € 50 tot € 150 denken. Lees je van tevoren goed in, want goedkoop moet niet in duurkoop veranderen.

Big clean up

Je badkamer schoonmaken klinkt misschien niet als iets wat je badkamer nieuw doet aanvoelen. Toch kan dit wel. Met name als je alle voegen en kitranden eens goed onder handen neemt. Maak de voegen extra goed schoon en zorg dat lelijke kitranden opnieuw worden opgespoten. Na het doen van dit klusje zul je zien dat je badkamer een stuk frisser oogt. Hij lijkt bijna nieuw…

Kosten: Voor dit klusje zul je zo’n € 10 kwijt zijn als je er speciaal schoonmaakmiddel en een sanitairkit voor aanschaft.

LEES OOK
Badkamer schoonmaken? Zo doe je dat!

Totaalplaatje

Met de producten die hierboven genoemd zijn ben je tussen de € 370 en € 539 kwijt, dus je kunt erop rekenen dat je met de make-over van je badkamer het volledige budget van € 500 zal benutten. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Afhankelijk van de kwaliteit of het merk dat je kiest zullen prijzen uiteenlopen. Toch kun je aan deze opsomming zien dat je met een klein budget echt wel een flink verschil kunt maken!

nog meer: wooninspiratie