Geef de slaapkamer een make-over met een budget van € 500

beeld vtwonen Beeld

Is jouw slaapkamer toe aan een make-over, maar heb je niet het budget om flink uit te pakken? Geen probleem! Want ook met een paar kleine ingrepen kun je een groots effect bereiken. Heb je een budget van 500 euro? Dan kun je met deze make-over de slaapkamer een nieuwe look geven.

Lees verder onder de advertentie

Half nieuw

Bij een nieuwe slaapkamer denk je vaak al snel aan de nieuw bed. Maar met een klein budget zit dat er vaak niet in. Wil je je bed toch een beetje als nieuw laten voelen? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuw hoofdbord te kopen. Creëer een hotel chic look met een gestoffeerd hoofdeinde. Of een slaapkamer met een bohemian tintje met een rotan hoofdeind.

Kosten: voor een nieuw hoofdbord moet je denken aan een prijs tussen de 100 en 200 euro. Dit rotan hoofdbord van KaveHome zou de slaapkamer in één klap een tropisch tintje geven. Wil je veel minder uitgeven, maar toch een mooi hoofdbord hebben? Dan kun je ‘m natuurlijk ook zelf maken.

Op de vloer

Ben je uitgekeken op de vloer? Of wil je de slaapkamer wat meer zachtheid geven? Dat bereik je op een makkelijke manier door een tapijt neer te leggen. Zo bedek je een deel van de zichtbare vloer en breng je met een mooi patroon of kleur een frisse wind in de ruimte.

Lees verder onder de advertentie

Kosten: hoe groter en luxer het kleed, hoe prijziger. Wil je niet met één aankoop over het gehele budget knallen? Kies dan voor een klein rechthoekig of rond kleed naast het bed. Denk aan een bedrag van zo’n 50 tot 100 euro, zoals dit tapijt bijvoorbeeld.

LEES OOK
Groots effect, klein budget: keuken make-over onder de € 500

Nieuw textiel

Een eenvoudige manier om de slaapkamer een snelle make-over te geven, is een nieuw dekbedovertrek. Ga voor kleuren en designs waar je normaliter nooit voor zou kiezen om het effect van ‘het nieuwe slaapkamer-gevoel’ te vergroten.

Lees verder onder de advertentie

Kosten: prijzen van dekbedovertrekken kunnen enorm verschillen en dat zit ‘m vooral in de kwaliteit. Daarnaast speelt de afmeting van het bed natuurlijk ook nog een rol. Maar voor een nieuw tweepersoons dekbedovertrek moet je toch wel minimaal 50 euro rekenen. Heb je nog een wit dekbedovertrek liggen? Dan kun je de stof ook verven met textielverf. Scheelt weer in de kosten.

Sierkussens en plaids

Om het bed helemaal af te maken leg je er matchende sierkussens en een sprei op. Zo kun je het nieuwe dekbedovertrek ook gewoon skippen, want deze accessoires zijn namelijk betaalbaar, makkelijk te vervangen en ideaal om elke keer een nieuwe touch te geven aan de slaapkamer.

Kosten: Voor mooie plaids en een aantal sierkussens moet je denken aan een bedrag van zo’n 50 tot 80 euro. Ook hier geldt weer: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Maar als je goed zoekt, kom je pareltjes tegen voor een mooie prijs.

Lees verder onder de advertentie

Kleur zonder kwast

Om een slaapkamer een make-over te geven, hoef je niet per se een kwast aan te raken, je kunt ook op andere manieren kleur aanbrengen in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan mooie kamerplanten. Of maak je eigen gallery wall met verschillende posters of schilderijen.

Kosten: nieuwe accessoires maken een kamer af en zijn de finishing touch van jouw slaapkamer make-over. Maak hiervoor zeker 50 euro van het budget vrij.

LEES OOK
Kleur op de muur zonder een kwast aan te raken

Lees verder onder de advertentie

Kostenplaatje slaapkamer make-over

De totaalkosten voor de make-over van je slaapkamer zullen neerkomen op zo’n 480 euro. Zo zie je maar dat een restyling echt geen bakken met geld hoeft te kosten. Hoe het totale kostenplaatje uiteindelijk uitpakt, ligt natuurlijk ook aan de keuze van het merk, de kwaliteit en het soort product.

Shop de stijl…

Bron: beeld: vtwonen 12-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning

Lees verder onder de advertentie