Deze planten zijn perfect in een vochtige badkamer

Donkere wandtegel Marrakesh, kleur Army Green, glans, 6,5×40 cm. Lichte wandtegel Marrakesh, kleur Seagreen, glans, 6,5×40 cm. Vloertegel Composite, kleur Multicolor, 120×120 cm.M.m.v. vtwonen.nl (badlakens van Marc O’Polo), nordal.eu (plantenpot), bungalow.dk (groene kan), hm.com (handzeep Meraki), hkliving.nl (grote groene glazen vaas). Overig privébezit. Beeld vtwonen 08-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen 08-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Op een meestal donkere en vochtige plek in huis planten neerzetten? Je zou wel gek zijn! Toch zijn er genoeg planten die het heerlijk vinden om een plekje in jouw badkamer te krijgen. 

Lees verder onder de advertentie

Perfecte planten voor de badkamer

Tropische planten zijn perfect om in een badkamer neer te zetten. Plaats je deze planten naast een verwarming in de woonkamer, dan is de kans groot dat de grond binnen no-time kurkdroog is en je de bladeren regelmatig moet benevelen. Maar in een badkamer heb je dit probleem niet. Na elke douchebeurt creëer je namelijk voor even je eigen tropische klimaat: warm en vochtig.

1. Lepelplant

De Lepelplant vindt zijn oorsprong in het regenwoud. Niet zo gek dus om deze parel met witte bloemen een plekje te geven in de badkamer. Deze plant houdt van vocht en de aarde mag dan ook altijd een beetje nat zijn. Extra handig: de plant werkt luchtzuiverend. Ideaal voor in de badkamer!

2. Aloë vera

De Aloë Vera is een supersterke plant: of je ‘m nou in de zon of schaduw zet, deze vetplant overleeft het. Daarom is de kans groot dat de plant zich prima op zijn plek voelt in jouw badkamer. Je hoeft de Aloë niet al te veel water te geven, de grond mag best uitdrogen.

3. Tillandsia

Heb je geen groene vingers? Dan is de Tillandsia iets voor jou. De Tillandsia is een zogenaamd luchtplantje: zij haalt haar voedingsstoffen uit de luchtvochtigheid en heeft dus geen aarde of water nodig. Zo kun je eindeloos variëren met deze plant en dus ook in de badkamer. Hang de luchtplant op of leg ‘m op een plank of schaal.

LEES OOK
Deze tropische planten overleven ook in de winter

4. Varen

Als je een vochtige maar donkere badkamer hebt, dan kun je voor de Varen gaan. Kies bijvoorbeeld voor de Krulvaren. Varens houden niet van direct zonlicht, maar wel van vochtige aarde. Deze vrolijke plant zet vuile stoffen in de lucht om tot zuurstof.

5. Orchidee

Ben je op zoek naar iets meer kleur voor in de badkamer? Kies dan voor de Orchidee. Als familie van de lepelplant vindt een Orchidee het prima vertoeven in de badkamer. De plant is namelijk gewend aan een hoge luchtvochtigheid.

Shop potten…

Bron: beeld: vtwonen DIY special 01 2020 | styling Sabine Burkunk, fotografie Hans Mossel

Lees verder onder de advertentie