Met deze items maak je een goede entree in de hal

Kast van House of Orange, vazen van HK Living, vintage lamp jaren geleden meegenomen uit Amsterdam.  Beeld

De hal is de eerste ruimte waar je binnenkomt in een huis en dan wil je natuurlijk wel een goede indruk maken. Dit doe je niet alleen door jouw eigen stijl door te laten schemeren, maar ook door alles tot in de puntjes te verzorgen. Opgeruimd en georganiseerd: dat is pas een goeie binnenkomer. Sommige items zijn nou eenmaal onmisbaar in de hal. 

Lees verder onder de advertentie

Aan een haakje

Jassen hang je bij binnenkomst direct aan de kapstok om te voorkomen dat ze door het huis gaan slingeren. Maar een kapstok is ook handig om boodschappentassen of sjaals aan kwijt te kunnen. Of kies voor een groter exemplaar met een wandplak om nog meer op te bergen. Heb je niet veel ruimte? Dan volstaan mooie wandhaken natuurlijk ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze wandhaken van mangohout en messing?

LEES OOK
Ook in deze 5 ruimtes is een kapstok handig

Schoenen organiseren

Heb je liever niet dat mensen met schoenen door het huis lopen? Dan is een schoenenrek in de hal wel zo fijn. Zet ‘m direct naast de deurmat als subtiele hint naar eventuele gasten. Ook als schoenenliefhebber is zo’n rek een must om de boel niet uit de hand te laten lopen. Kiezen uit al die prachtexemplaren gaat tenslotte makkelijker als alles strak georganiseerd is.

Lees verder onder de advertentie

Geen zoektochten meer

Een sleutelbakje of kastje is zo’n item dat je eigenlijk niet kunt missen in een hal. Het maakt het leven echt zoveel makkelijker. Zo deponeer je bij binnenkomst direct de sleutels in de bak of kast en hoef je er never nooit meer naar te zoeken. Een gewoonte die je makkelijk aanleert en niet meer wilt afleren.

LEES OOK
Altijd bij de hand: sleutels opbergen doe je in deze items

Nooit genoeg

Of het nou manden, kisten of andere fijne opbergers zijn: je kunt er eigenlijk nooit genoeg hebben. Ook in een hal komen ze van pas. Handschoenen, sjaals en mutsen vinden er moeiteloos hun plek. Of de oneindige voorraad aan boodschappentassen of lege flessen. Als je het dan toch kwijt moet, kun je het maar beter stylish opbergen.

Lees verder onder de advertentie

Alles in een

Graag alles uit het zicht en het liefst ineen? Ga dan voor een fijn halmeubel mét kapstok, schoenenrek of bankje en eventuele lades of andere opbergruimte. Zoals dit grote halmeubel van mangohout en zwart metaal: praktisch en prachtig tegelijk. Je kunt alles uit het zicht opbergen en dat staat een stuk opgeruimder. Maak in de kast plaats voor boodschappentassen, eventuele hondenriemen, hockeysticks, sjaals en mutsen. Zo heb je alles op een plek en kun je snel de deur uit.

LEES OOK
Overvolle gang? Hier laat je de sjaals en handschoenen

Snelle check

Nog even een snelle check voordat je de deur uit gaat? Een spiegel in de hal is onmisbaar. Niet alleen om te zien of alles nog goed zit, het is ook een stijlvol accessoire. Meestal is de hal geen balzaal en met een spiegel maak je ‘m net wat ruimtelijker. Hang de spiegel op de juiste plek zodat hij het licht goed kan weerkaatsen.

Lees verder onder de advertentie

Pronkstukken

Omdat de hal vaak de eerste ruimte is waar je binnenkomt in een huis, wil je het liefst een goede indruk maken. Nou doe je dat niet alleen met praktische items – al kunnen die óók de looks hebben – maar ook met fijne woonaccessoires. Met een paar mooie pronkstukken aan de muur of een vaas met droogbloemen op een sidetable geef je een persoonlijke touch aan de gang.

LEES OOK
5 items voor een stijlvolle overloop

Items voor de hal…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: fotografie Derek Swalwell | styling Rachel Vigor