Overvolle gang? Hier laat je de sjaals en handschoenen

beeld vtwonen Beeld

Heel leuk, de winter. Alleen betekent dit koude seizoen meestal ook een explosie van sjaals, handschoenen en mutsen in de gang. Want waar berg je al die warme breisels op? En hoe zorg je ervoor dat iedereen in huis z’n spullen daar dan ook bewaart? Met deze creatieve opbergtips breng je rust in een overvolle gang.

Lees verder onder de advertentie

Uitzoeken

Is de tijd van warme sjaals en handschoenen weer aangebroken? Begin dan eerst met het uitzoeken van alle spullen uit vorige winterseizoenen. Gooi alles op een hoop op de vloer en kijk kritisch naar wat er nog past, of het nog heel is en of alle handschoenen compleet zijn. Want net als sokken hebben handschoenen ook de eigenschap altijd alleen te eindigen. Probeer ook een beetje streng voor jezelf te zijn, want hoeveel sjaals en mutsen heb je nu eigenlijk nodig?

Een eigen opbergplek

Als je wilt dat iedereen zijn eigen spullen opruimt, dan moeten alle gezinsleden ook bij de opbergplek kunnen. Een mand bovenop de kapstok is voor kleine kinderen dus niet handig bijvoorbeeld. Het werkt het beste als iedereen zijn eigen plek heeft, zo raakt er niets door elkaar en kun je iedereen op zijn of haar verantwoordelijkheid aanspreken.

Hang op ooghoogte een aantal manden of canvastassen op met daarop de naam van de eigenaar. Je kunt dit ophangen aan mooie wandhaken, bevestigd aan de muur of – heel leuk én budgetproof – een stuk betongaas van de bouwmarkt. En wat dacht je van een aantal losse lades zoals op de foto hierboven? Zo gepiept en echte blikvangers. Is het winterseizoen over? Dan kun je in de manden alle slippers kwijt.

Lees verder onder de advertentie

Achter gesloten deuren

Heb je alle sjaals, mutsen en andere losse spullen liever achter gesloten deuren in de gang? Dan is een klepbank met bergruimte ideaal. Heb je een lange gang, dan kun je ook over de hele breedte een lage opbergbank maken. Deze DIY halkist kun je prima zelf maken en helemaal aanpassen aan jouw situatie.

Lees verder onder de advertentie

Je kunt ook gebruik maken van lockerkasten, zoals blogger en styliste Seline Steba in haar huis deed. Ze nemen door hun smalle looks vaak minder plek in beslag dan je misschien zou denken en geven je gang niet alleen rust, maar ook eigenheid.

Bron: foto: vtwonen

Lees verder onder de advertentie