5 items voor een stijlvolle overloop

beeld vtwonen Beeld

De overloop geeft een sneak peek van de bovenverdieping. Gek toch, dat we juist dit stukje vaak vergeten te stylen? Al met een paar items kun je van de overloop een sfeervolle én persoonlijke plek maken. En dat maakt ’t leven een stuk comfortabeler kunnen we vertellen.

Lees verder onder de advertentie
Dressoir Bunk van vtwonen 102x177x35 cm (hxbxd) €519,-, sculptuur abstract hoofd HKliving € 32,95,- Beeld
Ferm living plant box plantentafel €199,-, hkliving zigzag runner vloerkleed €64,95, Beeld

Verlichting

Naast de basisverlichting is het ook leuk om sfeerverlichting op de overloop te plaatsen. Een mooie wandlamp, vloerlamp of tafellamp: kies er eentje met een dimmer of sensor. Hoe gezellig als er altijd een lampje brandt als je overloop op komt lopen? Helemaal leuk is een lamp die zorgt voor een lichtspel op het plafond en de muren, zoals deze wandlamp van good&mojo met kap van vlechtwerk.

Kast

Een kast is een stijlvolle én praktische toevoeging aan de overloop. Kies een kast die in de diepte weinig ruimte in beslag neemt en probeer ruimte te winnen in de breedte en hoogte, zoals een boekenkast of dressoir. Het is de perfecte plek voor persoonlijke items die nog geen plek in huis hadden: souvenirs, een ingelijste tekening, collectie boeken of een mooie lamp. Een warmer welkom bestaat er niet.

Planten

Planten brengen de boel tot leven. Zeer welkom dus in een ruimte waar niet veel geleefd wordt. Kijk goed waar er op de overloop plek is en pas daar de keuze voor een plant op aan. Een potentiële plek in de hoek? Een grote, groene bloeier staat er prachtig. Rechte muren? Dan is een plantentafel een mooie oplossing, zoals de plant box van Ferm Living op de foto.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Kleur in je interieur: dit zijn de mooiste bloeiende kamerplanten

Vloerkleed

Met een tapijt wordt de overloop een stuk aangenamer om te passeren. Vooral fijn in de winter, wanneer de tocht naar het toilet ’s nachts koud kan zijn. Een lekker zacht tapijt geeft de overloop ontzettend veel sfeer én het zorgt voor een betere akoestiek op de bovenverdieping. Kortom, alleen maar voordelen. Ga voor een tapijt die qua vorm perfect past, dus een langwerpig tapijt op een smalle overloop.

Lijsten

Vul de lege muren op de overloop op met kunst. Hang één of twee grote lijsten op die meteen in het oog springen of maak er juist een art wall van. Kunstwerken in verschillende soorten en maten kunnen de overloop omtoveren in een museum. En ook in combinatie met een mooie tint op de muur krijgt de overloop een warme uitstraling. Je kunt hier zelfs al mee beginnen in het trapgat.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Een gallery wall samenstellen in 4 makkelijke stappen

Shop de stijl…

Bron: Beeld: vtwonen 10-2020 | Styling Liza Wassenaar | Fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie