Met deze 3 alternatieven blijft je verwarming langer uit

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat het steeds kouder wordt. Al snel draaien we de verwarming weer omhoog, maar aangezien het steeds duurder wordt zijn andere warmtebrengers handig. Wil je er lekker warm bij zitten thuis én energie-besparen? Het kan met deze 3 alternatieven. 

witte verwarming

Elektrisch of gas

Minder gas gebruiken? Dan biedt een elektrische kachel misschien uitkomst. Deze verbruikt stroom in plaats van gas maar is misschien toch niet de beste optie. Het kost uiteindelijk ongeveer evenveel als een kachel op gas. Een elektrische kachel verbruikt namelijk veel stroom. Als je het omrekent kom je al gauw tot de conclusie dat ze ongeveer rond dezelfde prijs zitten. Wil je toch een elektrische kachel én geld besparen? Let dan goed op het energielabel. Er zijn zuinigere kachels, denk bijvoorbeeld aan een kachel met infrarood. De kachel op gas is niet meer nodig, je bespaart toch nog een beetje en het belangrijkste: je hebt het niet meer koud. Het enige wat je nog moet doen, is de kachel aanschaffen. 

LEES MEER
De (zuinigste) opties voor elektrische verwarming in de woonkamer

Opwarmen onder de deken

Koud in huis? Pak snel een lekkere deken. Er is weinig lekkerder dan met een deken op de bank een film kijken, met misschien een kop warme chocolademelk erbij. Zet je de verwarming uit, dan is alleen een deken niet warm genoeg. De oplossing is een elektrische deken. Zo’n deken schaf je gemakkelijk aan. Kijk bijvoorbeeld naar elektrische dekens van bol.com. Hoeveel de deken je ongeveer gaat kosten wat betreft verbruik, ligt er natuurlijk aan hoe en wanneer je ‘m gebruikt. Het zal waarschijnlijk neerkomen op zo’n € 7 tot € 15 per jaar en dat is waarschijnlijk flink goedkoper dan wanneer je iedere dag de verwarming aanzet.

Wil je het nog warmer krijgen? Er zijn nog een hoop andere mogelijkheden om daarvoor te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan voetenwarmers of warmtekussens. In combinatie met een deken blijf je zeker goed warm. Laat die donkere avonden op de bank maar komen.

dekens
witte kussens

Met een kruik in bed

Misschien heb je er al een in huis: een kruik. Velen hebben hier bepaalde herinneringen aan, wat was nou lekkerder dan tijdens de koude dagen met een kruik in bed liggen? Voor de komende koude dagen is dit ook nog een optie. En je draait dan net wat minder aan de verwarming knop. Een kruik brengt niet alleen warmte, maar kan ook helpen tegen bepaalde lichamelijke pijn, win-win dus. In plaats van de verwarming hoger zetten, pak je de kruik erbij. Je kunt er lang van genieten, want sommige kunnen wel 8 uur lang warmte afgeven.

LEES MEER
Hoge energiekosten beperken? 6 tips om de warmte binnen te houden

Om je warm te houden…

nog meer: Duurzaam