Dit zijn de duurzaamste materialen voor je interieur

beeld vtwonen Beeld

Duurzaam wonen is – en terecht – steeds meer onderdeel geworden van onze interieur- en levensstijl. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ook je steentje bij te dragen. Naast te letten op praktische zaken zoals je energie- en waterverbruik, kun je ook kiezen voor duurzame materialen in huis.

Lees verder onder de advertentie

Bamboe en rotan

Bamboe en rotan zijn niet alleen super stijlvol, met het toevoegen van deze natuurlijke materialen laat je ook zien dat de toekomst van onze planeet jou aan het hart gaat. Bamboe en riet groeien namelijk zeer snel en het kappen ervan heeft nauwelijks negatieve gevolgen voor het milieu.

Hout en staal

Houd je het graag bij wat meer toegankelijke materialen? Dan zijn er ook genoeg duurzame opties. Kijk bij je zoektocht naar houten accessoires of meubels naar hardhout met een keurmerk. Als je meer stoere invloeden in je interieur wilt, is staal een goede keuze. Dit materiaal slijt nauwelijks.

Composiet

Composiet is ook een duurzaam en ecologisch materiaal, omdat je het kunt recyclen. Daarnaast is het ijzersterk en zal het niet snel beschadigen. Composiet wordt daarom vaak gekozen voor het aanrechtblad. Ook natuursteen zoals marmer en travertin is heel duurzaam. Deze harde materialen gaan een leven lang mee, met tussendoor een enkele schuurbeurt.

Lees verder onder de advertentie

Voor een zuinig en duurzaam huis is het een goed idee om koude lucht van buiten, ook daadwerkelijk buiten te houden. Hierbij een lesje muurisolatie!

Shop duurzame materialen…

Bron: vtwonen 2019-09 fotografie Jeroen van der Spek; styling Cleo Scheulderman

Lees verder onder de advertentie