7x mooi marmer: van onderzetter tot salontafel

Sloophouten eettafel 300x90x78 cm (lxbxh) bladdikte 9 cm (pietheineek.nl). Theepot, beker, natuurstenen schaal (loods5.nl). Boek van Jimmy Nelson, Homage to Humanity – Before They Pass Away (bol.com) Beeld

Marmer is helemaal terug van weggeweest en dat is niet voor niets: deze natuursteen heeft veel toepassingen en geeft je huis een chique uitstraling, ook als het net-echt is. Het mooie van marmer is dat elk stukje anders is. Doordat de kleur en aders steeds variëren, zijn de mogelijkheden oneindig. We verklappen onze 7 favorieten van marmer uit de vtwonen shop en geven tips hoe je deze natuursteen mooi houdt.

Lees verder onder de advertentie

Meer over marmer

Al in de oudheid werd marmer gebruikt in de beeldhouwkunst en als bouwmateriaal. De steensoort wordt in verschillende landen gewonnen en ontstaat door de kristallisatie van kalksteen. Marmerkleuren verschillen vaak per land: wit marmer is de zuiverste vorm, gekleurd marmer heeft meestal vlekken of aders doordat er klei, leem of zand in zit. Een van de bekendste marmersoorten is Bianco Carrara uit Italië, de favoriet van blogger Dorothee van The Fresh Light. Lees meer over haar marble crush.

Onze favorieten

beeld vtwonen Beeld

Messing tafel 45×49 cm (hxØ), zwarte tafel, witte marmeren tafel, gipsen beeld Apollo, tafellamp (hkliving.nl). Hanglamp Tom Dixon van Loods 5 Design (loods5.nl). Kandelaar (vtwonen.nl). Karaf (polspotten.nl). Glas Frasera (ikea.nl). De achterwand is behangen met een custom made behangpaneel met daarop een uitvergrote afbeelding van wandtegel Classic Antracite Mat van vtwonen (vtwonen.nl/vtwonen-collectie).

Lees verder onder de advertentie

€319.00 HKliving Block Salontafel

€69.90 €56.05 Aquanova Hammam Plateau Rond

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Wandtegel Classic Black, marmerdessin, 7,3×30 cm per m² (vtwonen.nl/vtwonen-collectie). Dinerbord Basic & Bold, Ø 26,5 cm, pastabord Kyoto Ø 21,5 cm, theemok 70’s groen, houten broodplank, afwasborstel (hkliving.nl). Overig privébezit.

€49.95 €42.50 HKliving Broodplank Ø 46 cm

€37.90 €31.99 Bloomingville Marmer Stapelbare Kommetjes – 3 st.

Lees verder onder de advertentie

Onderhoud van natuursteen

Marmer is poreus en bestaat voor 90% uit kalk. Let dus op met zuurhoudende producten, zoals jus d’orange of wijn. Heb je een vlek gemaakt? Neem deze dan zo snel mogelijk af met keukenpapier en veel water. Gebruik in ieder geval geen azijn en schoonmaakmiddelen die juist anti-kalk zijn. Hardnekkige vlekken die niet meteen zijn afgenomen, kun je met staalwol proberen weg te poetsen. Er bestaan ook onderhoudsmiddelen voor natuursteen die het oppervlak minder poreus en vlekgevoelig maken.

Marmerlook DIY

Wie dol is op de marmerlook én zin heeft in een snel DIY-project kan zich uitleven op deze vazen met marmerlook. Met een paar benodigdheden heb je ze in een handomdraai gemaakt.

Lees verder onder de advertentie

vtwonen tegels

Staan marmeren wand- of vloertegels al een tijd op jouw verlanglijst? Check dan de Classic tegelcollectie van vtwonen. Deze nieuwe serie heeft tegels in vier basic en matte tinten en zijn klassiek, maar toch een tikje gedurfd.

Bekijk de Classic tegelcollectie.

Bron: Foto's: styling Fietje Bruijn, fotografie Alexander van Berge, Dennis Brandsma (keuken)

Lees verder onder de advertentie