Marble crush!

beeld vtwonen Beeld

Iedereen is er verzot op! Op die witgrijze Carrara marmer met z’n zachte, bijna transparante textuur en subtiele grijze adering. Prachtig voor toepassingen in je interieur, bv in de badkamer, als vloerbekleding of voor in de keuken (Ik ben nog steeds erg blij met ons marmeren keukenwerkblad). Maar ook verwerkt in accessoires komt het materiaal helemaal tot z’n recht. Kan jij er net als ik ook geen genoeg van krijgen?

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Italiaans moois…

Carrara is een stad in het noordwesten van Toscane, in de Apuaanse Alpen, en telt ongeveer zo’n 300 marmergroeven. Een bezoekje aan zo’n marmergroeve is erg impressionant en staat trouwens hoog op m’n verlanglijstje! Ook Michelangelo kwam hier de mooiste blokken marmer zorgvuldig uitkiezen voor zijn sculpturen.

…tot in België!

Deze marmeren schaal vond ik bij het Belgische designmerk XLBoom, en maakt deel uit van de prachtige Forte collectie, bestaande uit een variatie aan schalen en dienbladen, in zacht wit of stoer grijs marmer. Gezien elk stuk marmer een eigen kleur en tekening heeft, is ook elk object uit de collectie uniek.

Marmer onderhouden

Nog enkele tips om je favoriete marmeren accessoire of keukenwerkblad lang mooi te houden. Marmer is een poreus en kalkhoudend gesteente, let dus op met zuurhoudende producten, zoals citrusvruchten, azijn en schoonmaakmiddelen. Onderhoud je marmer met een vlekstop voor natuursteen. Die zal het oppervlak minder poreus en vlekgevoelig maken. Zo ben je ervan verzekerd dat je marmer na jaren gebruik nog steeds even mooi straalt.

Lees verder onder de advertentie

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops, en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst, fotografie en styling: Dorothee Dubois