Stijlvolle High Tea bij Domestic in Antwerpen

Wie houdt van lekker brood en gebak, kan er niet om heen. Domestic staat al jaren garant voor overheerlijke en ambachtelijke topproducten. Artisanale baguettes, desembrood, patisserie, maar ook een selectie aan specerijen en delicatessen vind je terug in de stijlvolle wit marmeren bakkerszaak op Zurenborg. Een tweede vestiging opende zijn deuren in het centrum van de stad, in een prachtig historisch pand in de Lange Gasthuisstraat. Hier krijg je de kans om wat langer te vertoeven, en te genieten van een heerlijke afternoon tea op de bovenverdieping.

Totaalervaring

Dat eigenaars Julien en Sophie Burlat niet enkel oog hebben voor de kwaliteit van de aangeboden producten, valt meteen op wanneer je een bezoek brengt aan één van hun zaken. Goede smaak zit duidelijk verankerd in hun DNA. De prachtige interieurs stralen klasse uit en maken van je bezoek een totaalervaring. Aan elk klein detail is aandacht geschonken, van de lichtblauw-wit geruite branding, de materiaalkeuzes, de verlichtingsarmaturen,… tot de keuze van het servies en gouden bestek.

Poederroze en gouden salon

Een bezoek aan Domestic High Tea, onderdeel de vestiging in het stadscentrum, is ongetwijfeld een bijzondere ervaring. Via een trap in de bakkerij bereik je de majestueuze bovenverdieping die bestaat uit twee prachtige theesalons. Het is moeilijk kiezen tussen het gouden salon aan de voorzijde van het pand, en het intieme poederroze salon aan de achterzijde, beide rijkelijk aangekleed met fluwelen poefs en zetels. Het perfecte kader om te genieten van een afternoon thee vergezeld van overheerlijke scones, zalmsandwiches en zoetigheden vervaardigd door toppatissier Sander Goossens. Ongetwijfeld de meest stylish high tea van ’t stad.

Praktisch

Domestic Zurenborg, Steenbokstraat 37, 2018 Antwerpen
Domestic / cuisinette / high tea, Lange Gasthuisstraat 5, 2000 Antwerpen
Meer info via www.domestic-bakkerij.be
Leuk om weten: elke eerste zondag van de maand open! (koopzondag)

Over Dorothee van The Fresh Light

Creatieve duizendpoot Dorothee Dubois is architecte, fotografe en styliste. Ze houdt ervan om het internet af te schuimen naar leuke webshops en op vlooienmarktjes op zoek te gaan naar originele en unieke stukken. Op haar blog The Fresh Light inspireert ze je met haar prachtige foto’s, gekenmerkt door een minimalistische en frisse stijl. Met passie combineert ze objecten tot uitgepuurde settings voor productshots en foodpics. Voor vtwonen gaat ze op zoek naar de mooiste woonaccessoires.

Tekst en fotografie: Dorothee Dubois (www.thefreshlight.com)

nog meer: bloggers