Duurzame glazen vazen uit Egypte

Ken jij Souraya van de blog Binti Home al? Drie redenen om haar blog nu te gaan volgen: ze blogt over inspirerende interieurs in een prachtig warm kleurenpalet, ze won de vtwonen Meet the Blogger award en ze verkoopt haar eigen prachtige collectie met interieuraccessoires.

Mondgeblazen duurzame glazen vazen uit Caïro door Binti Home | vtwonen.nl Mondgeblazen duurzame glazen vazen uit Caïro door Binti Home | vtwonen.nlSouraya vertrok vorig jaar 2,5 maand naar Egypte. Back naar haar roots. In eerste instantie maakte ze de reis om haar eigen kelims verder te ontwikkelen. Maar verrast door de lokale producten en ambachten, kwam ze terug met veel meer ideeën.

Duurzame glazen vazen

Te beginnen met de duurzame glazen vazen met de naam Olla. Genoemd naar de Olla-karaf, die gemaakt wordt van aardewerk. Al in de tijd van de farao’s werd hier water uit gedronken. En op het Egyptische platteland wordt deze nog dagelijks gebruikt. Souraya heeft deze traditionele vorm vertaald naar een nieuw design.

De Olla-vaas wordt gemaakt van gerecycled glas, door glasblazers in oud-Caïro. Bij hergebruikt glas is er een beperkt kleurenpalet, waarbij Souraya koos voor transparant, grijs, turquoise en een warme terrakleur. Er zijn 4 modellen gemaakt, met en zonder oor en ook een kleiner exemplaar. Zo kun je zelf een mooie compositie samenstellen, gevarieerd in kleur en vorm.

Op Souraya’s blog Binti home kun je meer lezen over de Olla-vaas en ‘m ook meteen bestellen.

Over Laura van Laura en James

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.be vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: beeldmateriaal Binti home | tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers