Studio Cotton & Clay: handgemaakt moois

Ik zei het al eerder: via Instagram ontdek ik de mooiste merken. Neem nu Studio Cotton & Clay: handgemaakte woonaccessoires van natuurlijke materialen zoals biologisch katoen en klei.

Studio Cotton & Clay - zijde kussens verven met MeekrapStudio Cotton & Clay - zijde kussens verven met MeekrapStudio Cotton & Clay - zijde kussens verven met Meekrapstudio Cotton & Clay - savi lampjestudio Cotton & Clay - savi lampjestudio Cotton & Clay - savi lampje

Over Studio Cotton & Clay

Bij Studio Cotton & Clay staan duurzaamheid, eenvoud en handwerk centraal. Het merk is opgericht door Arlette Timmermans, van huis uit interieurarchitect. Kenmerkend aan haar werk is het onderzoek naar materiaal en textuur.

Zijden kussens geverfd met Meekrap

Voor de serie Rubia Silk verft ze handmatig verschillende soorten zijde met natuurlijk pigment van de Meekrap plant. Dit resulteert in een bijzonder kleurenpalet van intens rood tot zacht pastel. Na het verven bedrukt Arlette de stof met een lijntekening van een spirograaf. Door elk kussen met de hand te maken ontstaan er unieke producten.

Handgedraaide lampjes van klei

Ik ben ook gek op de Savi lampjes van Studio Cotton & Clay. Savi is het Finse woord voor klei. Doordat de kapjes met de hand gedraaid worden, is ieder lampje uniek van vorm. Het snoer is van linnen, katoen of kraft papier Door het gebruik van natuurlijke materialen laat Arlette zien wat voor moois de natuur te bieden heeft.

Over Laura van Laura en James

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.be vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: fotografie www.lauraenjames.com | tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers