Nooit meer van tafel met deze romantische tafelstyling

beeld vtwonen Beeld

Het trouwfeest van blogger Rachel staat voor de deur. Onderdeel van de bijzondere dag: een diner aan een lange tafel. Met DIY’s en vintage vondsten zet ze een tafelstyling met karakter neer. Benieuwd hoe ze dat doet? Ontdek het in haar blog.

Lees verder onder de advertentie

Impact van tafelstyling details

Een lang gedekte tafel vol vrolijke vaasjes, hoge kandelaars en mooie servetten: wat mij betreft de perfecte setting voor een gezellig diner. Ik vind het bijzonder hoe een paar kleine details bij het dekken van de tafel ervoor kunnen zorgen dat mensen nóg langer natafelen, extra van het eten genieten en intiemere gesprekken voeren. Die fijne sfeer wil ik graag op mijn trouwfeest, dus heb ik met een paar eenvoudige decoratie DIY’s en vintage schatten een te gekke tafelstyling gecreëerd.

Vazen en bloemen

Ik ben dol op bloemen in vaasjes, dus deze kunnen bij mij absoluut niet ontbreken op tafel. Bloemen maken de tafel levendig en zorgen voor kleur. Voor de vaasjes kun je natuurlijk langs een megastore gaan en 20 van dezelfde inslaan voor een minimalistisch geheel. Zelf wilde ik graag een iets speelsere tafel. Daarom ben ik langs allerlei vintage winkeltjes en kringlopen geweest om bijzondere, tweedehands vazen te verzamelen. Zo krijgt de tafel echt karakter!

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Kandelaars van klei

Kaarslicht geeft natuurlijk ontzettend veel sfeer, vooral bij schemering of in het donker. Voor een lange tafel had ik niet genoeg kandelaars, dus ik ben zelf aan de slag gegaan om extra kaarshouders te maken. In de schuur had ik nog een groot blok zelfdrogende klei liggen. Dit kun je halen bij elke hobbywinkel. Uit de klei heb ik allemaal rechthoekige vormen gesneden. Vervolgens heb ik daar lange witte kaarsen (Dille & Kamille) in gestoken en ze binnen laten drogen. Let op dat de onderkant van de kaarsenhouder goed vlak is, zodat de kaars rechtop staat. Het resultaat ziet er origineel uit omdat alle kandelaars uniek zijn en toch samen één geheel vormen.

Lees verder onder de advertentie

Servetten knippen

Ik heb een tijd gezocht naar mooie servetten. Linnen servetten vind ik prachtig, maar om daar tientallen van aan te schaffen voor één diner werd helaas wat te gek. Papieren servetten zijn natuurlijk een stuk goedkoper, maar toch ook een stuk minder chic. Ik kwam op het idee om zelf servetten te knippen van een stuk stof. Stof kun je per meter halen en daaruit een hele hoop servetten knippen. Ik had nog wit kaasdoek over van een ander project, waaruit ik veertig rechthoeken heb geknipt. Knoop erin en klaar! Er ontstaan natuurlijk wel wat rafels, want ik heb ze niet gestikt, maar voor eenmalig gebruik vind ik dit geen probleem.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Geschreven naamkaartjes

Voor het diner heb ik een tafelschikking gemaakt. Daarvoor wil ik naamkaartjes bij de borden leggen: supereffectief en persoonlijk. Ik heb semi-transparant papier gekocht bij een hobbywinkel. Met een zwarte kalligrafie-pen heb ik de namen van de gasten op de rechthoekig uitgesneden kaartjes geschreven. Dit lijkt moeilijk, maar met een beetje oefenen durf ik te wedden dat iedereen dit kan. Want het gaat er niet om dat alles perfect, nieuw en hetzelfde is. Juist de gebruikte vaasjes, vingerafdrukken in de kandelaars, rafels aan de servetten en handgeschreven kaartjes geven de tafelstyling karakter.

Rachel Terpstra

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Rachel Terpstra zit in de afrondfase van haar studie ‘Spatial Design’ aan de Hogeschool voor de Kunsten en loopt stage bij Avenue Design Studio. ‘Simpel en eigen’, dat vindt ze belangrijk. Haar minimalistische en warme stijl is kenmerkend voor haar interieur, werk én leven. Ze is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en ziet schoonheid in alles. Dit deelt ze door middel van styling en fotografie. Met haar blogs wil ze laten zien dat een fijn interieur geen fortuin hoeft te kosten. Meer blogs van Rachel vind je hier.

Bron: Tekst en fotografie Rachel Terpstra