Inspiratie nodig? 5x de mooiste landelijke binnenkijkers van 2022 op rij

Ook in 2022 verschenen er weer een hoop inspirerende interieurs online. Van iedere woonstijl, of het nou romantisch, design of minimalistisch is. Daarnaast boden ook een heel scala aan landelijke binnenkijkers tonnen inspiratie. Hierbij een overzicht van de mooiste en meest inspirerende huizen van ’t afgelopen jaar.

landelijk woonkamer taupe

Landelijke binnenkijkers: dit is de woonstijl

In de landelijke woonstijl is de uitdrukking ‘puur natuur’ helemaal op zijn plaats. Basic materialen als hout, riet en linnen mogen er zijn en hebben geen franje nodig. Ze zijn mooi zoals ze zijn. In een landelijke interieurstijl voeren natuurlijke materialen de boventoon. Zij zorgen voor sfeer, warmte, stoerheid en een zekere soberheid. Grote meubels zonder poespas geven het interieur karakter en bieden genoeg mogelijkheden om toch hier en daar een vleugje design of vintage toe te voegen.

1. Een landelijke Spaanse vakantiewoning

Vlak bij de Sagrada Família bevindt zich het privé paradijs van Enrique en Dario. Sinds de bouw in 1900 maakte het appartement in Barcelona ontelbaar renovaties door, waarbij telkens authentieke details verloren gingen. Die moesten worden teruggebracht. Na eindeloos krabben, hakken en schuren legden ze het oorspronkelijke karakter van het huis kunnen bloot. Bekijk de woning hier.

ronde houten eettafel

“Een bamboe afdak in plaats van een parasol.

Simpel en sfeervol!”

2. Een Belgische boerderij vol authentieke details

Een oude boerderij in Belgisch Luxemburg kreeg onder de handen van Mélanie en Kevin een verrassend eigentijds gevoel. Ze wisten de perfecte balans te vinden tussen natuurlijk en fris, ruw en zacht en sober en behaaglijk. Kijk binnen in een Belgische boerderij met authentieke details. Hier kun je alle foto’s zien.

“Het voordeel van een boerderij met zoveel historische charme is dat

niets perfect hoeft te zijn”

houtopslag in de muur
Vloertegels collectie Azulej van Mutina, wandtegels uit lokale bouwmarkt, mand van gerecyclede autobanden Tade, vintage stoel, wand met wit geschilderde kleicoating, bezem onbekend.

3. Binnenkijken in een circulaire schuurwoning

Ook deze inspirerende woning mag niet in het rijtje landelijke binnenkijkers ontbreken: in zes maanden tijd bouwden Jaap en Mariëlle midden tussen de boerderijen en schuren in Langbroek hun droomhuis: een circulaire schuurwoning. ‘Alles wat hier gebeurt – van het huis verwarmen tot het rijden van onze elektrische auto’s – komt van de zon.’ Meer zien van deze landelijke binnenkijker? Dat kan hier.

zwarte keukenkastjes
Keuken met rvs-werkblad Buro Logge, taartplateau kringloop, hangplant Loods 5, houten planken aan de muur en houten snijgedeelte Böhmer Project. Bord met blad Action, afzuigkap Smeg, houten snijplanken Dutchdeluxes en Kitchen Trend. Muurrek Woood met daarin een Afrikaans beeldje gekocht op een markt in Kenia, fotolijst Atelier Sukha. Houten bakjes, ronde plank en kleine snijplanken HKliving.

“Alles wat hier gebeurt, van het huis verwarmen tot het rijden van onze elektrische auto’s,

komt van de zon.”

4. Een voormalige appelboerderij met vintage gevoel

Een schrootjespaleis: zo noemde Mirte en Tom hun voormalige appelboerderij voor de grote verbouwing. Nu, zo’n drie jaar later, is de boerderij zo goed als af. Het is een kleurrijk geheel met een perfecte balans tussen oud en nieuw, vintage en design. Bekijk alle foto’s hier.

“In de slaapkamer is een groot raam gemaakt van oude hooiluiken, voor een prachtig

uitzicht over de dijk en boomgaard”

groene tegels

5. Een opgeknapte boerderij in het Franse Lamothe-Landerron

Tot slot in het rijtje landelijke binnenkijkers: Vijf jaar geleden kochten Marine en haar man een vervallen boerderij op een uur rijden van Bordeaux. Vier jaar lang woonden ze in de opgeknapte boerderij terwijl ze het huis van onder tot boven renoveerden. Ze maakten plannen, tekenden hun droomhuis op papier en trokken na de koop direct in de opgeknapte boerderij om hun droomhuis te realiseren. Vier jaar en veel bloed, zweet en tranen later is het dan eindelijk zover. Het eindresultaat zie je hier.

vtwonen 05-2021 | bijzondere stoel met wit bureau

“De oude schots-en-scheve balken geven veel karakter aan de

oude schuur”

Landelijk shoppen…

nog meer: binnenkijken