Binnenkijken in een boerderij met authentieke details in Ruette

Een oude boerderij in Belgisch Luxemburg kreeg onder de handen van Mélanie en Kevin een verrassend eigentijds gevoel. Ze wisten de perfecte balans te vinden tussen natuurlijk en fris, ruw en zacht, en sober en behaaglijk. Kijk binnen in een boerderij met authentieke details in Ruette

originele stenen muur
Bank Hay, tafels Ikea, wandrek String Furniture, groot vloerkussen van Ar-monia uit Spanje, tafellamp Pipistrello van Martinelli Luce, macramé object handgemaakt, vloer eiken parket, vloertegels uit de collectie Azulej van Mutina.
houtopslag in de muur
Vloertegels collectie Azulej van Mutina, wandtegels uit lokale bouwmarkt, mand van gerecyclede autobanden Tade, vintage stoel, wand met wit geschilderde kleicoating, bezem onbekend.
woonkamer inspiratie
Bank Hay, fauteuil Ethnicraft, tafel Ikea, vloerlamp Ikea, wandrek String Furniture, grote vloerkussens Ar-monia (Spanje), tafellamp Pipistrello van Martinelli Luce, plafondarmaturen Zangra met peer van Tala, houtkachel Hase, kandelaar zelfgemaakt.

Verborgen cadeaus

‘Deze boerderij in onze geboortestreek trok ons aan omdat hij veel karakter heeft, met zichtbare sporen van het verleden’, vertelt Mélanie. ‘We zagen meteen het verborgen potentieel ervan, al was het binnen vrij donker en niet naar onze smaak. Door een paar nieuwe ramen te laten maken, kregen we het gewenste extra licht. Een cadeau waren de prachtige stenen muren, die achter gipsplaten tevoorschijn kwamen. Er zat ook een oude open haard achter verborgen. En we ontdekten een deuropening. Dat werd als opslag voor houtblokken een eyecatcher.’

LEES OOK
De landelijke woonstijl: zo pas je ‘m toe

houten eetkamer
Tafel en stoelen La Redoute, vloertegels collectie Azulej van Mutina, keuken Ikea, vintage hanglamp via La Lune Decoration, koelkast Smeg, vintage ventilator, klapstoel Fameg, kruk Ikea, vintage glaswerk, mokken en dienblad HKliving.
beige fauteuil
Fauteuil Ethnicraft, wandrek String Furniture, vloer eiken parket, televisie Samsung, kandelaar zelfgemaakt.
houten keuken
Keuken Ikea, muurlamp Zangra, wandrek Ikea, plank, dienblad en lijst vintage, schenkkan Portugees aardewerk via Chez la Fille du Boucher, plantenmand Jardiland, kruk vintage, de vloertegels lagen al in het huis.
eetkamer inspiratie
Klapstoel Fameg, tafel en stoelen La Redoute, wandplank Gethoeked.

Belgische boerderij nieuwe stijl

‘Het grootste deel van het opknapwerk deden we eigenhandig, met respect voor de oorspronkelijke bouwmaterialen. In het bedenken van het interieur vond ik een nieuwe manier om mijn behoefte aan creativiteit kwijt te kunnen. Veel van de meubels zijn vintage, dat past bij onze interesse in erfgoed. Maar voor een deel is ons huis ook een compromis tussen nieuw en oud omdat we het ons niet konden veroorloven alles in één keer te vernieuwen. Uiteindelijk geeft het een eigenzinnige, authentieke toon aan het huis waar we heel gelukkig mee zijn.’

oude kruidenierskast
Antieke kruidenierskast, daarop vintage potten, glaswerk en mand, vintage stoel, karpet Ikea, vloertegels collectie Azulej van Mutina, kruk onder raam Couleur Locale (Knokke), vaas in raam van lokale bloemist, kaarthouder Madam Stoltz, muurlamp zelfgemaakt.

“Het voordeel van een boerderij met zoveel historische charme is dat

niets perfect hoeft te zijn”

Voor alle seizoenen

‘Van onze Belgische boerderij genieten we in elk seizoen. In de winter nodigt de sfeer binnen uit tot cocoonen. Terwijl het op zomeravonden, als de krekels zingen, voelt alsof we in een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk vertoeven. Het geeft ons veel voldoening om te zien wat we hier voor elkaar hebben gekregen. In onze filosofie is ons huis een verlengstuk van onszelf. Ervoor zorgen, betekent zorgen voor ons gezin. De zwakheden ervan omarmen, is die van onszelf accepteren. Door het gastvrij te maken, openen we ons hart voor iedereen die aanbelt.’

minimalistisch bureau
Wandsysteem met bureau String Furniture, mand Tine K Home, stoel Ikea.
vintage badkamer
Wandlampen La Redoute, wastafelmeubel zelfgemaakt van een eiken blad en linnen gordijnstof, waskommen en kranen Leroy Merlin, handdoekhanger en spiegels onbekend.
behang met print
Behang van Papermint Paris, wandlamp Kartell, ladekasten Ikea, wandrek Le Petit Souk.
basic slaapkamer
Hoofdeinde bed gemaakt door Kevin, linnen kussenhoezen en dekbedovertrek By Mölle, muur afgetimmerd met OSB-plaat, karpet uit Portugal, vintage spiegel, vloer van grenen planken.

LEES OOK
Zo rock je een bakstenen muur in huis

nog meer: binnenkijken