Inspiratie opdoen: 5x binnenkijken bij babykamers

Is er een baby in aantocht? Dan wordt het ook de hoogste tijd om een babykamer te realiseren. Daar heb je zelf misschien al ideeën over, maar een beetje extra inspiratie opdoen kan natuurlijk geen kwaad. Neem een kijkje in vijf babykamers en doe er een hoop inspiratie van op!

ledikant kinderkamer
Bed Ikea. Klamboe Jollein via Studio Jules. Behang Morris & Co. Kleed Marktplaats. Kruk kringloop. Houder Ikea. Vos aan wand Fiona Walker England.

Sfeervol kleurgebruik

Dat een babykamer typisch kinderlijke details moet hebben, is niets van waar. Dat bewijst deze prachtige sfeervolle babykamer in het nieuwbouwhuis van Thierry en Esther maar weer. Het behang en kleurgebruik is niet typisch voor een babykamer, maar dat maakt het juist een stuk specialer.

Scandinavisch tintje

Angela en Jos creëerde een prachtige babykamer met een Scandinavisch tintje. Door te kiezen voor een rustige basis houd je ruimte om uit te pakken met details en accessoires. Zo krijgt deze babykamer door het gebruik van muurpanelen een chique look, maar voegen de vintage en retro accessoires tegelijkertijd een speelse touch toe aan het geheel.

kinder slaapkamer
Antieke commode en poppen- en uitstalkast Marktplaats. Fantasiebeest links Babette’s Wereld.

Unieke details

vtwonen-stylist Liza Wassenaar gaf ook een kijkje in haar fantastische herenhuis uit 1920. Daarbij ook een klein kijkje in de babykamer met leuke en unieke details. Zo is dit wandrek een stuk aandoenlijker geworden door er kleine details aan toe te voegen. Zelf zoiets maken? Neem een wandrek zoals deze als uitgangspunt.

LEES OOK
Zo style je een babykamer met jungle thema

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | kinderkamer in Parijs met blauw behang met bloemen en een schommelstoel van een schaap, een witte wieg en een schouw
Behang Hollie in kleur dark blue Sandberg. Muurverf Paris 5 van Luxens. Plafondlamp Maisons du Monde. Regenboogdecoratie gemaakt door Ludivine. Berenkop H&M Home. Overig onbekend

Power blauw

Het perfecte voorbeeld van meerdere kleuren en patronen gebruiken, maar daarmee wel rust creëren. Inspiratie opdoen voor babykamers kan zeker in het romantische Franse gezinshuis van Luvdivine en Henri. Juist door het gebruik van de verschillende kleuren, structuren en prints wordt de babykamer een stuk interessanter. Maak het niet te uitbundig door kleuren te kiezen uit dezelfde familie.

vtwonen 08-2021 | wieg met een klamboe
Babybed Hola bb, klamboe Jollein, olifantenrand Suitup via Art Supplies.

Beestenboel

Dieren zijn al jaren een grote inspirator voor menig baby- en kinderkamer. Of het nou om knuffels, vloerkleden of behang gaat: op elke kinderkamer is er wel een dierlijke detail terug te vinden. Zo ook in het atelierhuis van Viola op de babykamer van Berend. De neutrale kleuren die door het gehele huis te vinden zijn worden op een speelse manier teruggebracht in de babykamer.

LEES OOK
De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van de babykamer

nog meer: Babykamer