4x woonidee: zo pas je behang en lambriseringen toe in de kinderkamer

beeld vtwonen Beeld

Ook ons kroost verdient een kamer om trots naar te kijken en aangenaam in te verblijven. Maar hoe zorg je voor leuk behang op de muren zónder dat de kinderkamer gelijk druk oogt? Ludivine en Henri kregen het voor elkaar in hun romantische Franse gezinshuis. Zie hieronder hoe ze dat deden, en ontdek meteen wat voor leuks je met lambriseringen kunt doen. Zo maak je de kinderkamer sfeervol, spannend en tóch rustgevend.

Lees verder onder de advertentie
Opbergsysteem Trofast Ikea. Overig onbekend. Beeld
Behang Hollie in kleur dark blueSandberg. Muurverf Paris 5 vanLuxens. Plafondlamp Maisons duMonde. Regenboogdecoratie gemaaktdoor Ludivine. Berenkop H&M Home.Overig onbekend Beeld

1. Variëren kun je leren

Een lambrisering geeft sfeer én beschermt de muur. Tegelijkertijd is het een rustige basis als je hem in een effen tint schildert. Erboven kun je eindeloos variëren met verf, behang of opbergkasten.

2. Rust in de kinderkamer

Hoe minder prikkels, hoe meer rust in de kinderkamer. Hier zet de blauwe lambrisering de toon en zorgen een paar eenvoudige blauwe decoraties voor eenheid en sfeer.

LEES OOK
Zo maak je de baby- of kinderkamer gezellig zónder allerlei kleuren

Lees verder onder de advertentie
Bed via eBay. BehangWoods Cole & Son.Plafondlamp Maisons duMonde. Nachtkastje zelfgeverfd. Beeld
Behang Hollie in kleur dark blue Sandberg. Muurverf Paris 5 van Luxens. Regenboogdecoratie gemaakt door Ludivine. Berenkop H&M Home. Overig onbekend Beeld

3. Druk behang

Druk behang kan een kleine kinderkamer nog kleiner laten voelen. Bedek daarom niet alle muren, maar creëer een paar sfeervlakken. Door de rest neutraal te houden, blijft het rustig.

4. Matching deco

Om het behang te laten matchen met de rest van de kinderkamer is gekozen voor decoratie in dezelfde kleuren. Zo is er een blauwe ster met een witte knuffel. Door hetzelfde kleurpalet aan te houden, blijft het rustig.

BEKIJK HET HELE HUIS
Binnenkijken in een romantisch Frans gezinshuis

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | Productie en tekst Anne-Catherine Scoffoni | Fotografie Pauline Legoff | tekstbewerking Eveline Stoel