Zo maak je de baby- of kinderkamer gezellig zónder allerlei kleurtjes

beeld vtwonen Beeld

Als er één kamer is die vrolijk en gezellig moet zijn, is het de kinderkamer wel. De meeste mensen krijgen dit voor elkaar door middel van felle kleuren of opvallende prints. Maar wat als je het zelf graag clean houdt en niet zo’n fan bent van al die felle kleuren in huis? Zo style je de kinderkamer zonder kleur op een manier waarop het tóch gezellig wordt.

Lees verder onder de advertentie

Gezelligheid kent geen… kleur

Een kinderkamer zonder kleur, het klinkt bijna droevig. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn! Er zijn plenty andere manieren waarop je gezelligheid kunt toevoegen aan een ruimte. Dus ook in de baby- of kinderkamer. Wij geven je met liefde een aantal handige tips.

De juiste verlichting

Ten eerste: de juiste verlichting is de sleutel tot gezelligheid. Kies lichtbronnen die een kleurtemperatuur hebben van 2700K of minder. Op die manier krijgt de kamer een warme sfeer. Kaarsen geven dat ook, maar die zijn wellicht niet het beste plan voor in de kinderkamer. Gelukkig zijn er genoeg lampen die hetzelfde effect hebben.

LEES OOK
Haal meer kleur in huis zonder ook maar één kwast aan te raken

Lees verder onder de advertentie

Materialen zijn je beste vriend

Als kleur het niet voor je kan doen, dan klaren materialen de klus wel voor je! Er zijn namelijk zat materialen die geen felle kleur hebben, maar toch zorgen voor gezelligheid. Jute is daar een goed voorbeeld van. Een tapijt van dit materiaal doet wonderen voor de sfeer. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit ronde exemplaar? Daarnaast is goud een goede toevoeging, of zoiets simpels als hout.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

vtwonen collectie Tijd voor kleur met de vtwonen verfcollectie

beeld vtwonen Beeld

Inrichting-styling Een stoere tienerkamer inrichten doe je zo

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Kleur Mauve: dé kleur voor een warm en gezellig interieur

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

vtwonen magazine Nu in de winkel: vtwonen nr. 01-2023

Bron: vtwonen 07-2104 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Alexander van Berge