Vraag ’t vtwonen: ‘Hoe werk ik gedateerde witte tegels weg?’

beeld vtwonen Beeld

Witte tegels kunnen een ruimte soms een ietwat gedateerde look geven. Heb je een badkamer of keuken met zulke simpele tegels en wil je deze graag in een hedendaags jasje steken? Met deze tips werk je ze op stijlvolle manier weg.

Lees verder onder de advertentie

Stel je woonvraag

vtwonen streeft ernaar alle woonvragen te beantwoorden. Vind je het antwoord op je vraag niet op de site of in ons magazine? Stel je woonvraag dan via dit formulier. Wie weet zie je het antwoord binnenkort op onze site in een van deze vraag t vtwonen-artikelen terug.

‘Hoe werk ik gedateerde witte tegels gemakkelijk zelf weg?’

Ditmaal krijgt het thema ’tegels’ de aandacht. Tegels zijn sinds jaar en dag een veelgebruikte manier om een ruimte op te leuken. In zwart, marmer of zelfs een opvallende kleur kunnen ze een muur in een handomdraai een andere uitstraling geven. Maar wat als je wítte tegels hebt, en daar compleet op uitgekeken bent? Een lezer vraagt: ‘Hoe werk ik mijn gedateerde witte tegels gemakkelijk zelf weg?’

Stickeren maar

Opnieuw betegelen kost veel tijd én geld. Gelukkig zijn er anno 2022 erg veel snellere en betaalbaardere alternatieven te vinden. Zo zijn er allerlei stickers die je gemakkelijk zelf op de bestaande witte tegels kunt plakken. Het vereist een stille hand om ze netjes te bevestigen, maar het is een handige manier om zonder hoge kosten een tegelmuur van een ander uiterlijk te voorzien.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Opnieuw betegelen kost veel tijd én geld. Gelukkig zijn er anno 2022 erg veel snellere en betaalbaardere alternatieven te vinden.

Tegellak

Een tweede optie om witte tegels in een ruimte te verdoezelen, is aan de slag gaan met tegellak. Dit is snel, betaalbaar en gemakkelijk te doen. Kies een lakkleur naar keuze en breng het gelijkmatig aan met een simpele verfroller of kwast. Het droogt heel snel op en tegellak is ook waterdicht, waardoor het prima op badkamertegels gebruikt kan worden.

Lees verder onder de advertentie

Beton ciré

Tot slot kun je ook voor Beton Ciré gaan. Dit is een waterdicht betonstuc dat al járen in Frankrijk wordt gebruikt. De naam betekent ‘geweven beton’ in het Frans, en het ziet er dan ook uit als een soort gesmeerde betonlaag. Je kunt dit met de hand aanbrengen over tegels heen, om ze zo compleet te verdoezelen. Dit doe je laag voor laag, en na elke laag schuur je het Beton Ciré weer glad. Wanneer je een paar lagen over elkaar hebt aangebracht, zie je geen overgang meer en oogt de muur compleet nieuw.

Meer tips voor creatief omspringen met tegels:

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 2016-7| Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde, Inge Steketee