Vraag ’t vtwonen: hoe verbind ik binnen en buiten beter met elkaar?

Iedereen loopt weleens tegen een lastig woonprobleem aan. Of het nou gaat om het decoreren van de hal, het indelen van een onhandig hoekje of een stylingidee waarmee binnen en buiten samenkomt. vtwonen schiet te hulp en beantwoordt de meest prangende lezersvragen.

verbinding tussen binnen en buiten

Stel je woonvraag

vtwonen streeft ernaar alle gestelde woonvragen te beantwoorden. Vind je het antwoord op je vraag niet op de site of in ons magazine? Stel je woonvraag dan via dit formulier. Wie weet zie je het antwoord binnenkort op onze site in een van deze vraag t vtwonen-artikelen terug.

Verbinding tussen binnen en buiten

Ditmaal het vraagstuk van een lezer over verbinding creëren tussen binnen en buiten. De vraag luidt: ‘Ik mis de verbinding met de achtertuin in ons huis. De woonkamer is aan de voorzijde en de achtertuin grenst aan de keuken. Hoe kan ik meer verbinding met de tuin realiseren zonder uit te bouwen?’

verbinding tussen binnen en buiten
verbinding tussen binnen en buiten

Materialen

Om binnen en buiten meer met elkaar te laten samenkomen, is het slim om te kijken naar materialen die zowel in huis als in de tuin of op het terras kunnen floreren. Door deze in beide ruimtes te gebruiken, voelt het al snel als een geheel. Kies bijvoorbeeld voor rotan tuinstoelen en -banken, en laat dit terugkomen in een bohemian rotan lamp boven de eettafel. Of ga voor een landelijke look in huis, die je ook doorvoert in de meubels en accessoires in de tuin. Een sloophouten tuintafel is hier een goed voorbeeld van, net als kussens van linnen in natuurtinten.

Kleuren

Een andere optie is het kleurthema van binnen doorvoeren in je terras of tuin, om ook die gewilde samenhang te krijgen. Is je huis voorzien van een romantische woonstijl, en heeft het veel kleuren zoals roze, koraal, terra en bordeaux? Laat dit kleurenpalet dan terugkomen in de kussens, parasol of bloempotten in je tuin. Meer donkere kleuren in huis? Creëer dan bijvoorbeeld samenhang door de schutting in luxe zwart te verven, of ga voor donkere tuinmeubels voor een stijlvolle samenkomst van binnen en buiten.

Meer handige tips om binnen en buitenruimtes met elkaar te verbinden:

nog meer: woonvraag