Vraag ’t vtwonen: ‘Hoe maak ik mijn badkamer budgetproof moderner?’

Het inrichten, decoreren of verbouwen van je woning kan flink wat kopzorgen met zich meebrengen. Want welke kleur past goed, hoe kies je de juiste meubels en wat doe je als je weinig budget hebt maar wel veel wilt veranderen? vtwonen weet raad, en beantwoordt de meest prangende woonvragen.

badkamer wit tegels wasmeubel

Stel je woonvraag

vtwonen streeft ernaar alle woonvragen te beantwoorden. Vind je het antwoord op je vraag niet op de site of in ons magazine? Stel je woonvraag dan via dit formulier. Wie weet zie je het antwoord binnenkort op onze site in een van deze vraag t vtwonen-artikelen terug.

‘Hoe maak ik mijn badkamer budgetproof moderner?’

Niet iedereen is gezegend met een grote, riante badkamer waar je gemakkelijk een pirouette in kunt maken. Soms zit er in een (nieuwe) woning een verouderde badkamer, wat een flinke doorn in het oog kan zijn. Maar een gehele verbouwing, da’s vrij prijzig. Een herkenbaar probleem voor velen. Een lezer vraagt dan ook: ‘hoe maak ik mijn badkamer budgetproof moderner?’

LEES OOK
Woonidee: kleine aanpassingen die de badkamer nieuw laten ogen

bromelia plant badkamer

Kleine aanpassing, groot verschil

Er zijn allerlei dingen die je met een kleiner budget kunt doen om je badkamer een stuk moderner en chiquer te laten ogen. Een grote verbouwing om je droombadkamer te realiseren zit er niet direct in, maar met kleine aanpassingen maak je al een groot verschil. Zo houd je je kosten laag en maak je korte metten met die verouderde look van je badkamer.

Accessoires vervangen

Een goede manier hiervoor is het veranderen van alle plastic, standaardaccessoires in de badkamer. Heb je vele losse flessen staan? Verzamel deze dan in mooie rieten manden of klassieke zwarte opbergmanden. Dit maakt gelijk al verschil. Vervang ook de accessoires op de wastafel, giet de zeep van een standaardflesje in een mooie zeephouder en doe hetzelfde met bodylotion en bijvoorbeeld de wattenschijfjes.

Opgeruimd staat netjes

Een hele nieuwe badkamer zit er niet in, maar je kunt wel een nieuwe badkamerkast plaatsen. Kies voor een houten model wanneer je voor een Ibiza-look wilt gaan, en plaats er afwisselend opbergmanden, opgerolde handdoeken in natuurtinten en her en der een plant in. Meer fan van modern? Kies dan voor een zwarte, strakke stellingkast. Plaats hier bijvoorbeeld opbergers in marmerlook in en ga voor gouden accessoires. Ook hier past een plant zeker bij.

Frisser geheel

Een wit badkamermeubel kan al snel die gevreesde gedateerde look geven. Vervang deze dus voor een exemplaar dat beter aansluit bij jouw woonstijl! Liefhebbers van de vintage stijl kunnen kiezen voor een vintage dressoir, liefhebbers van een industriële look kiezen voor een stoerdere variant van bijvoorbeeld metaal of ijzer. Door de spiegel boven de wastafel ook te vervangen ziet de badkamer er al snel een stuk moderner en frisser uit.

Wil je nog meer tips? Hier lees je meer over het veranderen van je badkamer

nog meer: woonvraag