Van de badkamer tot de keuken: gekleurd marmer is dé woontrend van het moment

Marmer geeft je interieur een chique touch. Het is niet voor niets dat veel spa’s, hotels en restaurants deze natuursteen gebruiken. Maar voor welke kleur marmer ga je? Gekleurd marmer is in opmars. De keuze is reuze, want marmer is er in alle kleuren van de regenboog.

marmer gouden kraan
Borden vanaf € 9,95 (hkliving.nl). Kommen Kyoto van HKliving, per 4 € 49,95 (vtwonen.be). Messing keukenfronten prijs op aanvraag. (juliusballer.nl). Marmeren aanrechtblad prijs op aanvraag. (janreek.nl).  Koperen kraan prijs op aanvraag (oudebouwmaterialen.nl). Kalkverf Lagune, per liter € 48,- (cartecolori-dialma.nl).

Natuursteen in huis

Marmer is een natuursteen die de Grieken en Romeinen al héél lang geleden gebruikten als bouwmateriaal en siersteen in interieurs. Het is een metamorf gesteente, wat een verzamelnaam is voor kalkgesteente. Omdat het een steen is die daadwerkelijk ontstaat in de natuur, is geen enkel stuk marmer hetzelfde.

Chique look

Marmer oogt chic en stijlvol en is daarom al heel erg lang een geliefde steen in interieurs wereldwijd. Vooral in badkamers en keukens zien we het veel terug, maar bijvoorbeeld ook op vloeren in de hal, voor een deftig entree. Ook tafels en bijzettafels komen vaak in marmeren uitvoering. Meestal wel in een witte of zwarte steensoort, voor die gewilde chique look.

gekleurd marmer
Marmer van SolidNature

Gekleurd marmer

Maar nu mag het allemaal kleurrijker. Een grote trend van dit jaar is immers kleur – opvallend, knallend en aanwezig – en dat zie je ook terug in de marmersoorten van het moment. Gekleurd marmer in het geel, roze, lavendel, rood of zelfs knalgroen? Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er anno zomer 2022.

LEES OOK
DIY: onderzetter met marmerlook

Weloverwogen keuze

Echt marmer is niet heel betaalbaar, waardoor het een grote investering is wanneer je het in huis wilt halen. Qua prijs is het afhankelijk van de vorm, randafwerking en de dikte van het steenoppervlakte die je gebruikt. Maar juist omdat het zo kostbaar is en je er dus wellicht flink voor moet sparen, is het wel een investering waar je lang en vaak van zult genieten. Een weloverwogen keuze maken is dus zeker aan te raden.

Marmeren make-over voor de keuken

Is je keuken toe aan een make-over en houd je wel van kleur? Dan kun je met het oog op de laatste trends heel goed gaan voor een marmeren keukenblad in bijvoorbeeld gele, roze of blauwe uitvoering. Laat het keukenblad in dat geval echt het woord doen en houd de rest meer ingetogen. De kleur kun je vervolgens laten terugkomen in accenten in de rest van de keuken, voor een stijlvol geheel.

Gekleurd marmer in de badkamer

Ook in de badkamer is gekleurd marmer een stijlvolle, trendy en chique keuze. Als je budget het toelaat kun je bijvoorbeeld kiezen voor een roze marmeren bad en deze combineren met een gouden kraan. De wastafel kan naar wens ook in een marmeren jasje gehuld worden. Liever iets minder opvallend? Ga dan voor een gekleurd marmeren wastafel of badkamerkastje. Laat ook hier de kleur van het steen als basis gelden en laat deze vervolgens terugkomen in enkele details. Denk hierbij aan een zeepflacon, opgerolde handdoeken in een open kast en strakke opbergers. Zo oogt het kleurrijk, maar niet te druk.

Woon- en eetkamer opleuken

Op nóg kleinere schaal is een bijzettafel of salontafel met tafelblad van gekleurd marmer een stijlvolle zet om de trend te omarmen. Een prijzigere manier is een gehele eettafel van marmer in huis halen, waarmee je eethoek direct deftig gevoel krijgt. Laat ook in dit geval de kleur terugkomen in kleine accenten in huis, zoals een gekleurde draad in het vloerkleed, meerdere kaarsen op de (salon)tafel of kussens op de zetel. Bang voor een saai interieur hoef je met gekleurd marmer in ieder geval écht niet te zijn!

nog meer: woontrends